Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Тимощука в Україні довічно відлучили від футболу та відібрали всі титули

Тимощука в Україні довічно відлучили від футболу та відібрали всі титули
Фото: pravda.com.ua

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу позбавив екс-капітана та рекордсмена за кількістю матчів національної збірної Анатолія Тимощука всіх титулів, ліцензії тренера та відлучив від футболу. Про це 11 березня повідомляється на офіційному сайті УАФ.

Розглянувши звернення комітету з етики та чесної гри щодо Тимощука, який продовжує співпрацю з російським агресором, комітет виніс такі рішення:

  • позбавити Тимощука А. А. тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ;
  • доручити адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Тимощука всіх державних нагород та почесних звань;
  • позбавити Тимощука всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубка України, Суперкубка України;
  • виключити Тимощука із офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ;
  • заборонити Тимощуку займатись футбольною діяльністю на території України довічно.

Українська асоціація футболу вирішила покарати колишнього гравця національної збірної Анатолія Тимощука за відсутність позиції щодо повномасштабного вторгнення Росії та співпрацю з агресором.

З моменту початку повномасштабної військової агресії Росії проти України колишній капітан збірної України мало того що не зробив жодної публічної заяви щодо вторгнення, так ще й не зупинив свою співпрацю з клубом агресора. На думку УАФ, така поведінка завдає шкоди іміджу українського футболу.

42-річний уродженець Луцька Анатолій Тимощук з 2017 року обіймає посаду асистента головного тренера футбольного клубу "Зеніт" із Санкт-Петербурга, який утримує російська держмонополія "Газпром".