Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
27 квiтня
Завантажити ще

Голова федерації футболу Іспанії подав у відставку через скандал з поцілунком

Голова федерації футболу Іспанії подав у відставку через скандал з поцілунком
Фото: кадр з youtube.com/watch?v=klGN4lvgWdM

Глава федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес пішов у відставку через скандал, що розгорівся через його поцілунок футболістці збірної Іспанії Дженні Ермосо після перемоги іспанок у фіналі жіночого чемпіонату світу.  Про це він розказав інтерв’ю британському телеведучому Пірсу Моргану

Інцидент стався під час церемонії вручення медалей 20 серпня.  46-річний Рубіалес обійняв і поцілував 33-річну Ермосо в губи. Цей епізод був показаний в прямому ефірі. Пізніше, у відведеному часі, футболістка заявила, що їй це не сподобалося. Рубіалес, жартуючи, сказав, що тепер він одружиться з нею.

Багато спортсменів, функціонерів та спортивних профспілок негайно осудили його дії. Іспанська жіноча футбольна ліга виразила засудження, стверджуючи, що Рубіалес «похмурив ганьбливим жестом одне із найбільших досягнень в історії іспанського спорту». Міжнародна громадська думка теж виразила незгоду, і ФІФА відсторонила його від обов'язків на 90 днів.

Багато іспанських політиків і відомих осіб вимагали відставки Рубіалеса. Він стверджував, що Ермосо не протестувала щодо поцілунку, але футболістка відкинула це твердження і звернулася до поліції.

Зараз Рубіалесу загрожує судове переслідування, оскільки іспанська прокуратура проводить попереднє розслідування, щоб визначити, чи був цей інцидент сексуальним злочином.