Завантажити ще

World Aquatics дозволить спортсменам з РФ та Білорусі виступати на міжнародних турнірах

World Aquatics дозволить спортсменам з РФ та Білорусі виступати на міжнародних турнірах

Міжнародна федерація водних видів спорту (World Aquatics) прийняла рішення повернути до змагань представників Білорусі та РФ, які хочуть знову виступати на міжнародних турнірах. Як повідомляє Worldaquatics, перед спортсменами поставили ряд рамок та умов:

  • Спортсмени з обох країн будуть виступати на міжнародних змаганнях виключно в нейтральному статусі. Це означає, що вони не будуть мати свого гімну та виступатимуть під білим прапором. Їхні спортивні форми повинні бути виключно білого кольору, без інших відтінків.
  • Для того щоб бути допущеними до участі в змаганнях, спортсмени повинні відповідати антидопінговим вимогам.
  • "Нейтральні" російські та білоруські атлети не повинні мати «жодного зв'язку з російською армією чи іншими державними силовими органами». Крім того, вони не повинні підтримувати війну в Україні.
  • Росія та Білорусь зможуть виставити лише по одному "нейтральному" спортсмену в індивідуальних стартах на міжнародних змаганнях з водних видів спорту. Вони не матимуть права брати участь у командних змаганнях. Крім того, кваліфікаційні результати, які спортсмени показали у відборі у своїх країнах, не будуть враховуватися організацією World Aquatics.

26 липня  Міністерство молоді та спорту України змінило правила для наших спортсменів. Тепер українцям дозволено приймати участь у змаганнях лише тоді, коли російські та білоруські спортсмени не виступають під своїми національними прапорами, не використовують національну символіку або не виражають свою приналежність до Росії чи Білорусі у публічних виступах чи заявах. 

Новини по темі: Змагання стрибки в воду