Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
2 травня
Завантажити ще

Мінспорту дозволить українцям виступати на змаганнях з участю росіян та білорусів

Мінспорту дозволить українцям виступати на змаганнях з участю росіян та білорусів
Фото: Getty Images/Getty Images Северная Америка​

Міністерство молоді та спорту змінило текст наказу про заборону участі наших спортсменів у турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени. Відповідний документ опубліковано на сайті відомства.

Тепер українцям дозволено брати участь лише у змаганнях, де росіяни та білоруси не виступають "під своїми національними прапорами, та/або використовують національну символіку, та/або своїми публічними діями чи заявами висловлюють приналежність до Росії чи Білорусі".

Відтак українські спортсмени тепер можуть брати участь у міжнародних змаганнях, де росіяни чи білоруси виступають у нейтральному статусі.

Через вторгнення РФ в Україну Мінспорту створило указ про заборону участі українських спортсменів у міжнародних змаганнях, де присутні російські та білоруські спортсмени. Тоді українська сторона оголосила про бойкот змагань та закликала МОК не допускати росіян та білорусів. Наприкінці березня у Міжнародному олімпійському комітеті порекомендували допускати спортсменів до участі у змаганнях під нейтральним статусом.

Тоді низка українських спортсменів розкритикувала рішення Мінспорту і вимагала його відкликати, щоб наші земляки мали змогу брати участь у змаганнях. Серед них – тенісистка Еліна Світоліна та інші.