Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

ДБР заявило, що українських футболістів фіктивно зарахували на військову службу

ДБР заявило, що українських футболістів фіктивно зарахували на військову службу
Фото: gov.ua

У Івано-Франківську фіктивно зарахували на військову службу родичів керівників міста та футболістів місцевого клубу "Прикарпаття", щоб уникнути реальної мобілізації на фронт. Про це повідомила пресслужба ДБР.

- «Новобранці»  отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів, - розповіли в ДБР.

До схеми причетні керівники військоматів (зараз - територіальні центри комплектування та соціальної підтримки). Правоохоронці вже провели близько 30 обшуків, за їх результатами посадовцям можуть повідомити про підозри.

У відповідь на звинувачення футболісти "Прикарпаття" заявили, що частина спортсменів проходять службу і паралельно беруть участь у матчах.

- Так, служили й служать: ходять у наряди як футболісти, так і тренери. Ініціатива була ТЦК та СП спільно з МФК "Прикарпаття". І про це публічно було заявлено у квітні 2022 року. З того часу частина була демобілізована і припинила співпрацю з клубом. Частина далі проходить службу і бере участь у житті команди "Прикарпаття-ЗСУ", - йдеться у повідомленні клубу у Фейсбуці.

Президент футбольного клубу "Прикарпаття" Андрій Попович відмовився прокоментувати "Суспільному" повідомлення ДБР. Він сказав, що офіційну позицію оприлюднили на Facebook-сторінці команди.

Фото
Фото
25 Серпня 202315:48

Новини по темі: Футбол Прикарпатті ДБР