Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Українка Садурська встановила світовий рекорд на змаганнях із фрідайвінгу на Багамах

Українка Садурська встановила світовий рекорд на змаганнях із фрідайвінгу на Багамах

Українка Катерина Садурська встановила світовий рекорд на змаганнях із фрідайвінгу Vertical Blue 2023, що проходять на Багамських островах. Спортсменка 27 липня пірнула на глибину 76 метрів в одній із найскладніших дисциплін, сказано на сторінці змагань в інстаграмі.

- Я прийшла у Vertical Blue, щоб мене почули, – це була моя головна мета. Я присвячую своє занурення всім українцям, які борються за свободу на всіх рівнях, але особливо нашим Збройним силам, які кладуть своє життя на захист нашої країни і дали нам можливість жити своїм життям,  які дають мені можливість продовжити тренувальний процес вдома, у Харкові, - розповіла Садурська у коментарі сайту Deeper blue.

Під час занурювання на глибину 76 метрів українська спортсменка перебувала під водою 3 хвилини 12 секунд. За словами організаторів, Садурська встановила рекорд у найскладнішій дисципліні фрідайвінгу, де дайвер спускається та піднімається вертикально, використовуючи лише власну м’язову силу, без допомоги ласт чи будь-яких інших пристроїв.

На цих же змаганнях 25 липня українка встановила світовий рекорд у дисципліні пірнання з постійною вагою без ластів за правилами AIDA (International Association for the Development of Apnea), пірнувши на глибину 74 метри.

Катерина Садурська відома в Україні як спортсменка із синхронного плавання. У 2013 році на чемпіонаті світу з водних видів спорту вона взяла три бронзи. У 2014 році харків'янка виграла срібло та золото на чемпіонаті Європи з водних видів спорту. Минулої осені Катерина Садурська виграла Кубок світу з фрідайвінгу та встановила рекорд України.

Новини по темі: спорт дайвінг рекорди