Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Азаренко прокоментувала рішення Світоліної не тиснути їй руку і свист глядачів Вімблдону

Азаренко прокоментувала рішення Світоліної не тиснути їй руку і свист глядачів Вімблдону
Фото: REUTERS/Toby Melville

Білоруська тенісистка Вікторія Азаренко прокоментувала рішення Еліни Світоліної не тиснути їй руку після матчу на Вімблдоні-2023. Колишня перша ракетка світу сказала на пресконференції після гри, що поважає рішення суперниці з України, пише The Tennis Letter.

- Я є жертвою? Від того, що мені не потиснули руку? Ви серйозно? Вона не хоче тиснути руки суперницям із Росії та Білорусі. Я поважаю її рішення, - заявила Азаренко.

На думку 33-річної тенісистки, журналісти роблять із рукостискань "дуже велику історію".

- Розмови про рукостискання не є доленосними. Якщо вам хочеться говорити про це далі, робити з цього заголовки, продовжуйте. Я думаю, що у нас був чудовий тенісний матч. Якщо люди зосереджуватимуться лише на рукостисканнях чи реакції глядачів, то це ганьба, — сказала вона.

За словами Вікторії Азаренко, вона давно знає Світоліну, і в неї завжди були з українкою добрі стосунки. Однак "обставини такі, якими вони є".

Однак Азаренко назвала несправедливим те, що глядачі турніру освистали її, коли вона йшла з корту.

9 липня 28-річна Еліна Світоліна обіграла Вікторію Азаренко і вийшла до чвертьфіналу Вімблдону. Коли Азаренко покидала корт, глядачі турніру почали гудіти. Тенісистка озирнулася, похитала головою і підняла руки вгору. Наступний матч Світоліна зіграє проти першої ракетки світу, 22-річної польської тенісистки Іги Швентек.