Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Еліна Світоліна вийшла в чвертьфінал Вімблдону, обігравши білоруску

Еліна Світоліна вийшла в чвертьфінал Вімблдону, обігравши білоруску
Фото: Getty Images

Українська тенісистка Еліна Світоліна продовжує впевнену гру на Вімблдоні, одному з найпрестижніших турнірів у світі тенісу. Вона перемогла "нейтральну" Вікторію Азаренко з Білорусі в матчі четвертого раунду і  пройшла до чвертьфіналу. Про це пише Суспільне спорт.

Це була шоста зустріч між Світоліною та Азарєнко, та попередні п'ять разів перемагала білоруська тенісистка. Гра між Світоліною та Азаренко у четвертому раунді тривала майже три години, вирішальна партія закінчилася тайбрейком, де Еліна зуміла взяти верх.

Після матчу Світоліна не потисла руку Азаренко. Вона наголосила, що тенісні організації мали б зробити заяву про те, що українські спортсмени не будуть тиснути рук представникам Росії та Білорусі. Азарєнко у відповідь заявила, що "поважає рішення" Світоліної.

Еліна вдруге в кар'єрі пройшла до чвертьфіналу Вімблдону, її найкращим результатом залишається півфінал на турнірі. Наступною суперницею Світоліної буде перша ракетка світу Іга Швьонтек із Польщі. За результатами Вімблдону українка війде у топ-40 світового рейтингу.

Як повідомлялось раніше, напередодні вперше в історії Вімблдону одразу чотири українки подолали перше коло змагань.