Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Світоліна знову зіграє проти росіянки Блінкової у третьому раунді Роллан Гаррос

Світоліна знову зіграє проти росіянки Блінкової у третьому раунді Роллан Гаррос
Фото: https://www.gettyimages.com/

Українська тенісистка Еліна Світоліна зустрінеться у третьому раунді Ролан Гаррос із росіянкою Ганною Блінковою, вдруге за тиждень. Раніше вони грали у фіналі турніру WTA 250 у Страсбурзі, де українська тенісистка перемогла з рахунком 6:2, 6:3. Про це пише "Суспільне".

Після успіху у Страсбурзі Світоліна виграла дві перші зустрічі на Відкритому Чемпіонаті Франції, долаючи першу ракетку Італії Мартіну Тревізан та австралійку Сторм Гантер. Матч із Блінковою відбудеться 2 червня після денного перепочинку українки.

Напередодні нового матчу з росіянкою Світоліна прокоментувала рішення Міністерства молоді та спорту про заборону нашим спортсменам брати участь у змаганнях, де присутні громадяни РФ та Білорусі.

– Я не розумію цього рішення Мінспорту. Вони вже висловилися щодо тенісу, ніби це через теніс усе сталося. Ми просто вистрілюємо собі в ногу. Багато спортсменів тепер не можуть виступати та представляти нашу країну. Наразі дуже багато видів спорту знову повертає росіян та білорусів. Мені сумно за наших спортсменів, які віддали все життя спорту, - заявила вона у коментарі "Tribuna.com".

Спортсменка вважає, що найкращим варіантом буде, якщо українці виступатимуть проти росіян та обіграватимуть їх на міжнародних майданчиках.

– Не розумію позиції Мінспорту. Вони вибору спортсменам не лишають. Добре вони дозволяли б брати участь за бажанням, а це наказ. У нас можна заморозити очки та повернутися через деякий час, а ось в інших видах спорту ситуація інша. Краще виходити та обігравати їх на спортивному майданчику. Це було б правильно, - наголосила Світоліна.

Що стосується поєдинку в другому колі Ролан Гаррос, наша землячка зізналася, що австралійка Сторм Хантер дуже добре грала і в першій партії вона виявилася найкращим гравцем на корті. Щоб здобути перемогу над суперницею, українці таки довелося докласти зусиль. Також Еліна зазначила, що її чоловік Гаель Монфіс, який несподівано прибув на турнір, став для неї чудовою підтримкою під час гри.

- Гаель сьогодні прийшов повболівати за мене, чи дивилася я його матч учора? Я дивилася, але не наживо. Я репетувала у своєму номері. Якщо хтось чув мене, то це я вболівала за Гаеля. То справді був неймовірний матч. Насправді я й не підозрюю, що він тут робить, він мав відпочивати. Але я дуже вдячна йому, що він прийшов мене підтримати, особливо в такому тяжкому матчі. Тепер чекаю на наступний раунд, тепер його черга вийти в третє коло. Бажаю йому всього найкращого, – розповіла спортсменка.

Колишня третя ракетка світу Еліна Світоліна на 13 місяців випала з великого спорту через народження доньки та декретну відпустку. 3 квітня вона вийшла на свій перший матч після повернення і програла другій ракетці Казахстану Юлії Путінцевій з рахунком 6-7(3) 6-2 6-4.