Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Збірна України з тхеквондо відмовилася брати участь у чемпіонаті світу через росіян

Збірна України з тхеквондо відмовилася брати участь у чемпіонаті світу через росіян
Фото: apa.az

Українська команда відмовилася їхати на чемпіонат світу з тхеквондо, який стартує 29 червня в Аєрбайджані, через участь у ньому російських військовослужбовців. Про це заявив віце-президент української федерації тхеквондо Сергій Васильченко у коментарі "Суспільне".

- Там уже заявлені росіяни та білоруси. Спочатку в заявці була така графа, як "Not National", тобто немає національності, так хитромудро вони зробили. Адміністратор сайту якийсь уже на свою вимогу може заповнити цей список. Тобто вони спочатку зробили без національності" графу, а тепер уже видно, що зареєстровані спортсмени з країн-агресорів. Деякі з них військовослужбовці. Зараз збираємо факти для підтвердження цього. Таким чином, на світову першість команда не їде, - заявив Васильченко.

Як зазначив віце-президент федерації, ким було ухвалено рішення про внесення росіян та білорусів – українській стороні невідомо.

– Не можу сказати, яка там була комісія. Було щось, коли Всесвітня федерація ухвалювала це рішення, але що саме, я, на жаль, не знаю, - наголосив він.

За його словами, президент Федерації тхеквандо України Лесік Саманджія вже вирушив до Баку, де відбудеться чемпіонат світу, і обговорюватиме це питання з керівництвом Світової федерації.

 

Новини по темі: спорт чемпіонат тхэквондо