Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

На чемпіонаті світу з дзюдо заборонили георгіївські стрічки після інциденту із сім'єю

На чемпіонаті світу з дзюдо заборонили георгіївські стрічки після інциденту із сім'єю
Фото: facebook.com/zhanbeleniuk

Організатори чемпіонату світу з дзюдо у Досі попросили залишити арену російських уболівальників, які 8 травня прийшли на змагання з георгіївськими стрічками на одязі. Про це порталу Inside the Games 9 травня повідомив представник Міжнародної федерації дзюдо (IJF).

IJF також заборонив глядачам носити російську військову символіку на чемпіонаті. Видання зазначило, що сім'я із трьох осіб відмовилася прибрати символіку, яку українці вважають символом російської агресії і яка заборонена у кількох європейських країнах.

- Їх попросили прибрати предмети, вони не схотіли. Тому їх видалили з місця проведення, і їм не дозволять увійти знову, - розповів представник IJF.

8 та 9 травня фото родини з георгіївськими стрічками розмістили у своїх соціальних мережах українські спортсмени, учасники Олімпійських ігор Владислав Гераскевич та Жан Беленюк.

– Міжнародна федерація дзюдо повернула на чемпіонат світу представників російської терористичної армії. На цих змаганнях ми можемо бачити на трибунах таких "промитих" людей, які прикріпили собі елемент бойових прапорів частин Росгвардії. І як ми бачимо, жодної реакції на це ні з боку МОК, ні з IJF… Їх цілком влаштовує виступати як платформа для просування російських наративів та терористичних символів. Ганебні дії, які збільшують кількість жертв та розпалюють геноцид українців, - написав у твіттері скелетоніст Владислав Гераскевич.

Борець греко-римського стилю, олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк опублікував фото на своїй сторінці у фейсбуці.

- «Спорт поза політикою» скаже вам ця руснява сімейка, яка, з «георгіївською стрічкою» на грудях, вболіває за «нейтральних» спортсменів на чемпіонаті світу по дзюдо в Катарі, - підписав він скріншот трансляції змагань.

Чемпіонат світу з дзюдо проходить у Досі з 7 по 14 травня. Збірна України бойкотувала змагання через допуск російських та білоруських спортсменів у нейтральному статусі. В IJF заявили, що не знайшли у їхніх соціальних мережах воєнної пропаганди.