Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Федерація баскетболу України назвала ім'я нового головного тренера чоловічої збірної

Федерація баскетболу України назвала ім'я нового головного тренера чоловічої збірної
Фото: fbu.ua

Віталій Степановський став новим головним тренером чоловічої збірної України з баскетболу. Про це 11 квітня повідомила Федерація баскетболу України.

- На засіданні Виконавчого комітету Федерації баскетболу України було затверджено головного тренера чоловічої збірної України - новим керманичем національної команди призначено 41-річного українського тренера Віталія Степановського, - йдеться на сайті федерації.

Степановський готуватиме чоловічу збірну України з баскетболу до матчів пре-кваліфікаційного раунду відбору на Олімпійські ігри у Парижі 2024 року. Вони відбудуться у серпні.

Віталій Степановський входив до тренерського штабу попереднього головного тренера чоловічої збірної України з баскетболу Айнарса Багатскіса. Наразі Степановський очолює баскетбольний клуб “Крайова” (Румунія). Раніше він був тренером клуба “Хімік” (місто Южне Одеської області), з яким у сезоні 2018/19 став чемпіоном України. Під керівництвом Віталія Степановського студентська збірна України здобула срібні медалі на Універсіаді-2019, де у фіналі поступилась США.

4 березня Федерація баскетболу України повідомила, що латвійський фахівець Айнарс Багатскіс залишив посаду головного тренера чоловічої збірної України з баскетболу. Термін дії контракту добіг кінця, федерація його не подовжила. Багатскіс працював на посаді головного тренера чоловічої збірної України три з половиною роки. Минулої осені йому вдалося вивести збірну у плей-офф Євробаскету-2022, де команда зупинилася на стадії 1/8 фіналу. У підсумку Україна посіла 11-те місце на турнірі. У січні Айнарса Багатскіса призначили позаштатним радником міністра освіти та науки Латвії з питань спорту. У 2010-2017 роках Багатскіс очолював збірну Латвії.

У січні Федерація баскетболу України заявила, що закликає світ до бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску до змагань російських та білоруських спортсменів.