Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Федерація баскетболу України закличе світ до бойкоту Олімпіади у разі допуску росіян

Федерація баскетболу України закличе світ до бойкоту Олімпіади у разі допуску росіян
Фото: fbu.ua

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський звернувся до Міжнародної федерації баскетболу через наміри допустити до змагань російських та білоруських спортсменів. Про це повідомили на сайті ФБУ.

Федерація баскетболу України закликала ФІБА “вжити рішучих кроків” щодо недопущення до участі в Олімпійських іграх, кваліфікації до них та інших міжнародних стартах спортсменів з Росії і Білорусі, допоки ці країни не припинять воєнну агресію в Україні.

- Якщо здоровий глузд не переможе у цій страшній історії, Федерація баскетболу України залишає за собою право бойкотувати усі можливі змагання у рамках Олімпійської кваліфікації, зокрема – це можливі кваліфікації за участю національних збірних України та збірних України 3х3. Водночас ми будемо закликати і весь цивілізований світ до бойкоту Олімпіади, яка у такому разі матиме велетенський слід крові на своєму білому прапорі, - заявили в ФБУ.

25 січня МОК повідомив, що розглядає допуск російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань в якості нейтральних спортсменів. 26 січня президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт припустив, що Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді у разі допуску росіян і білорусів. 28 січня президент України Володимир Зеленський звернувся до глав міжнародних спортивних федерацій із закликом не допустити російських спортсменів до Олімпіади.

Найближчі Олімпійські ігри відбудуться у Парижі влітку 2024 року. Зимові Олімпійські ігри - 2026 пройдуть в італійських містах Мілан і Кортіна-д'Ампеццо.