Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

В УАФ закликали іспанських колег покарати винних за образу Зозулі

В УАФ закликали іспанських колег покарати винних за образу Зозулі
Фото: https://www.instagram.com/p/CoUebhutwzO/

Українська асоціація футболу відправила листа президенту Королівської іспанської футбольної федерації Луїсу Рубіалесу з проханням провести розслідування епізоду, який трапився в матчі "Депортіво" - "Райо Махадаонда", і надалі вжити необхідних заходів.

УАФ висловили стурбованість епізодом матчу 20-го туру Прімери Дивізіон РФЕФ під час поєдинку "Депортіво" та "Райо Махадаонда"

Іспанські фанати кричали "Зозуля – нацист"

З боку фан-сектора і трибун звичайних уболівальників, що примикали до нього, пролунали образливі "кричалки" на адресу як самого футболіста, так і всієї України: "Путін вас переможе!" та "Зозуля – нацист" (український футболіст Роман Зозуля виступає за "Райо Махадаонда").

Така витівка іспанських уболівальників призвела до зупинки матчу на півтори хвилини.

- Ми доводимо цей випадок до вашого відома з наполегливим проханням провести розслідування та вжити заходів, такі як дисциплінарні санкції – настільки суворі, наскільки передбачають відповідні положення регламентів, – йдеться у листі УАФ.

У той же час УАФ нагадує, що у жовтні 2022 року Парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) стала першою міжнародною організацією, яка визнала Росію країною-терористом. І Парламентська асамблея НАТО визнала РФ та її режим терористичним, а резолюцію про це було затверджено одноголосно саме у Мадриді. І її підтримала ціла низка європейських країн.

Позиція Зозулі: шкода, що очі цих людей так і не відкрилися

Сам гравець висловився про цю ситуацію на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

- Коли я переїхав до Іспанії, деякі "ліві" рухи іспанських клубів вирішили, що я "фашист" та "нацист" через те, що я підтримую добровольчі батальйони, які захищають Україну. А ще через фото на тлі портрета Степана Бандери та фото з передової, куди я їздив, щоб відвідати наших героїв, пише гравець.

Роман підтверджує, що скандування звучало не лише з фанатського сектора, але й від звичайних уболівальників.

- Чи це чіпляє мене? Так. Не як футболіста, а як громадянина. Шкода, що очі цих людей так і не відкрилися. І вони все ще впевнені, що у нашій країні не війна, а якась операція. Що люди не гинуть, а всі новини – це постановка та фейк. Я розумію, що це наслідки кремлівської пропаганди, яка досі потужно працює та продовжує інфікувати і роз'їдати їхні мізки. І я не маю ані бажання, ані сил постійно рефлексувати на такі ситуації. Проте сподіваюся, що на них зверне увагу МЗС України та наше консульство. А я продовжуватиму грати та підтримувати свою країну й ЗСУ. Дякую всім, хто турбується і хто допомагає, – ви неймовірні. Йдемо далі. Працюємо. Прославляємо, - заявив футболіст.

Матч "Депортіво" - "Райо Махадаонда" завершився перемогою господарів поля з рахунком 1:0, гол забив іспанець Лукас Перес Мартінес, який свого часу виступав у складі львівських "Карпат".