Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Жан Беленюк закликав голову НОК України відреагувати на пропозицію допустити росіян до Олімпіади

Жан Беленюк закликав голову НОК України відреагувати на пропозицію допустити росіян до Олімпіади
Фото: Фейсбук та Беленюк

Олімпійський чемпіон та срібний призер Олімпійських ігор, а також депутат Верховної Ради України Жан Беленюк здивований заявами керівництва Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яке припускає можливість участі росіян та білорусів у літній Олімпіаді 2024 року. Про це Жан сказав у коментарі для KP.UA.

За словами спортсмена, дуже дивно чути такі заяви від людини, яка приїжджала до нашої країни і на власні очі бачила наслідки війни РФ в Україні. І могла особисто переконатися, що всі ці криваві події відбуваються за мовчазної згоди російських спортсменів.

- Ми всі бачимо численні докази позитивного ставлення з боку спортсменів Росії до дій їхньої влади та армії. Вони всіляко підтримують геноцид українського народу, деякі з них вступили до лав армії Росії, деякі закуповують дрони та іншу техніку, а найголовніше – ніхто не зробив публічних заяв проти війни в Україні, яку розв'язала їхня країна, - сказав Жан Беленюк.

На запитання, що робити з таким ставленням МОК, український спортсмен запропонував свої варіанти дій. У тому числі й не мовчати самим.
- Нам потрібна коаліція демократичних країн світу, які вимагатимуть від МОК не допустити росіян та білорусів до міжнародних спортивних змагань, насамперед – до Олімпійських ігор у Парижі. За словами міністра спорту Республіки Польща, вже є 40 країн, які можуть виступити з відповідним ультиматумом у МОК, – нагадав Беленюк і додав: – Ключова роль у цьому питанні - за Національним олімпійським комітетом України та українцями, які є членами МОК. Як, наприклад, Сергій Назарович Бубка, від якого, на жаль, поки що не було жодних заяв.

Жан Беленюк – не єдиний спортсмен, у якого позиція МОК викликає обурення та критику. Його колеги вже висловлювали свою думку аж до готовності бойкотувати Олімпіаду через кричущу несправедливість МОК щодо України та українських спортсменів.

Звертався до міжнародних спортивних федерацій із закликом не допустити росіян на Ігри й президент України Володимир Зеленський.