Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

IBA дозволила боксерам носити бороду та вуса під час змагань

IBA дозволила боксерам носити бороду та вуса під час змагань
Фото: iba.sport

Міжнародна боксерська асоціація залишила дозвіл боксерам носити бороду під час усіх змагань IBA. Про це у понеділок, 16 січня, йдеться на сайті організації.

- IBA підтвердила, що боксерам дозволено носити бороду під час усіх змагань IBA відповідно до Технічних правил та правил змагань. Довгоочікуване рішення було ухвалено кілька місяців тому, і з того часу спортсменам вдається зберігати на рингу бороди і в деяких випадках релігійні традиції, - сказано в повідомленні IBA.

Відповідно до правила 4.2.5.2.2 Технічних правил і правил змагань IBA, «боксер може мати бороду та вуса, але вони не повинні закривати шию і не повинні бути довшими за 10 см».

Срібний призер Азіатських ігор, боксер із Йорданії Одай Аль-Хіндаві, заявив, що вітає нове правило.

– Я мусульманин, і іслам заохочує довгі бороди. Це було чудове рішення, яке також дозволяє мені зберігати свої традиції. Тому що за наявності бороди немає травм, і моя зовнішність залишається красивою, - сказав Аль-Хіндаві.

Чемпіон Європейських ігор Габріель Ескобар із Іспанії зазначив, що йому зручніше змагатися з бородою.

– Раніше нам доводилося стільки голитися під час турніру, що ставало боляче. Ось чому я кажу, що краще змагатися з бородою, - пояснив іспанець.

Президентом Міжнародної асоціації боксу (IBA) є росіянин Умар Кремльов, а генеральним партнером – "Газпром". У грудні 2022 року МОК пригрозив виключити бокс із програми Олімпіади в Парижі через корупцію в IBA. Рішення має бути ухвалене до початку кваліфікаційних змагань влітку 2023 року.

Раніше МОК відмовився включити бокс до програми Олімпійських ігор 2028 року в Лос-Анджелесі, якщо IBA не проведе значних реформ після скандалу з договірними матчами на Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Кремльова, обраного в 2020 році, і не переобраного після вторгнення Росії в Україну, звинувачують у централізації влади, великих витратах на маркетинг і надто сильної залежності від єдиного спонсора, російської компанії «Газпром».