Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Гутцайт закликав Продивуса піти з керівництва IBA через президента-росіянина

Гутцайт закликав Продивуса піти з керівництва IBA через президента-росіянина
Фото: facebook.com/vladimirprodivus

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт закликав Володимира Продивуса залишити посаду віце-президента Ради директорів Міжнародної боксерської асоціації (IBA) після того, як її президентом обрали росіянина Умара Кремльова. Про це йдеться у заяві, опублікованій вранці 20 травня.

– Продівус, як представник України, має піти у відставку з цієї посади та засудити рішення Конгресу, – сказано у записі.

У Міністерстві молоді та спорту нагадали, що 13-14 травня у Стамбулі відбувся конгрес Міжнародної боксерської асоціації (IBA). Президентом за спеціальною схемою переобрали росіянина Умара Кремльова. Перед конгресом президент Нідерландської федерації боксу Борис ван дер Ворст ініціював листа в IBA, щоб обговорити можливість зупинення членства російської федерації боксу. Лист підписали представники восьми країн, за винятком представника України Володимира Продивуса.

За день до виборів Бориса ван дер Ворста оголосили таким, що не має права балотуватися через «порушення статуту IBA». Умара Кремльова було обрано шляхом акламації, оскільки залишився єдиним кандидатом. Того ж дня Продивуса призначили віце-президентом Ради директорів.

Результати виборів в IBA зараз заперечуються у Спортивному арбітражному суді. Міжнародний олімпійський комітет після виборів заявив, що дуже уважно стежить за подіями в IBA.

- Позиція МОК щодо IBA була чітко викладена в заяві МОК у грудні 2021 року. Різні аспекти стурбованості МОК, включаючи фінансову залежність від державної компанії «Газпром», досі не вирішені. Події навколо Генеральної асамблеї IBA, зокрема вибори, заслуговують ретельного аналізу і лише посилюють питання та сумніви щодо управління IBA, - цитує заяву МОК Мінспорту.

У Міністерстві молоді та спорту додали, що після нападу Росії на Україну МОК рекомендував усім Міжнародним спортивним федераціям не допускати російських та білоруських спортсменів до виступів на міжнародному рівні або принаймні під своїм прапором. У 2019 році МОК призупинив визнання IBA Міжнародною федерацією.

14 травня Володимир Продивус написав пост у Фейсбуці, який супроводжував своєю фотографією у футболці з Володимиром Зеленським. Він назвав своєю метою захист та просування українського боксу на світовому рівні, особливо зараз, коли через війну під загрозою виявилися спортивні кар'єри цілого покоління українських боксерів. Продивус запевнив, що не підтримує дії російських агресорів в Україні і не голосував за Умара Кремльова, "але решта світової спільноти видала йому кредит довіри", він працюватиме в тих умовах, що є.