Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 березня
Завантажити ще

Ганна Різатдінова стала членом НОК від Криму та запевнила, що не згодна зі своєю мамою

Ганна Різатдінова стала членом НОК від Криму та запевнила, що не згодна зі своєю мамою
Фото: instagram.com/anna_rizatdinova

Ганна Різатдінова підтвердила, що стала членом Національного олімпійського комітету України від Криму. Про це українська художня гімнастка 1 грудня повідомила в своєму інстаграмі.

- У зв’язку з останньою нездоровою ситуацією в олімпійському інформаційному середовищі України я вимушена задекларувати декілька принципових моментів на початку мого шляху в ролі члена НОК від Криму. Перш за все, для мене як українки, що народилась у Сімферополі, прекрасному українському місті, велика честь представляти рідний регіон у НОК. Я вдячна за довіру! По-друге, хочу зазначити, що я дію незалежно. Ніхто мене не лобіював, це легко може бути доведено тим, що на виборах НОК від багатьох голосувань я утрималась! Причини такого рішення залишу при собі. Третій момент має більш особистий характер… - написала вона.

Різатдінова розповіла, що після анексії Криму не змогла переконати свою матір, тренера з художньої гімнастики Оксану Різатдінову, переїхати до Києва.

- Вона доросла людина, це її вибір. Я можу його не розуміти, не поважати, але як дочка вимушена прийняти із біллю в серці та сльозами на очах. Як дочка… А як член НОК, як олімпійська медалістка, яка стояла на п'єдесталі під гімн України, як тренер наших дітей, домівки яких обстрілюють терористи вже майже рік, я не можу прийняти позицію моєї матері стосовно дискваліфікації російських спортсменів. Я не лише підтримую їхнє відсторонення, але й роблю все, що в моїх силах як олімпійця, щоб не було жодних компромісів та пом’якшень, - запевнила бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року.

Ганна Різатдінова також написала, що не зрозуміла, чому вона виявилася присутньою на фотографії з нібито новими проросійськими членами НОК України, “розповсюдженої днями лідерами думок”.

17 листопада новим президентом НОК України став міністр спорту України Вадим Гутцайт. 21 листопада футболіст Роман Зозуля заявив у своєму фейсбуці, що олімпійський комітет виявився у “регіоналівських руках”. Він опублікував фото "проросійських" членів НОК, серед яких є Ганна Різатдінова. 

За даними російських ЗМІ, мама гімнастки Оксана Різатдінова є так званим президентом Федерації художньої гімнастики Республіки Крим у Симферополі. Вона виступила проти відсторонення російських та білоруських спортсменів через війну в Україні. 

Фото: facebook.com/Роман Зозуля

Фото: facebook.com/Роман Зозуля