Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

ЧС-2022: чи віддасть Уельс борг Україні та Катар у пошуках дива

ЧС-2022: чи віддасть Уельс борг Україні та Катар у пошуках дива
Фото: REUTERS

Програму другого кола групового етапу Чемпіонату світу з футболу сьогодні відкриють збірні Уельсу та Ірану. Катар зіграє з Сенегалом, Нідерланди - з Еквадором. А Англія закриє програму дня матчем із США.

2-й тур/25 листопада

  • 12:00 Уельс - Іран (Група B)
  • 15:00 Катар - Сенегал (Група А)
  • 18:00 Нідерланди – Еквадор (Група А)
  • 21:00 Англія - США (Група B)

Зустрілися українські кривдники

Уельс не пустив Україну на Чемпіонат світу. А Іран… ви й самі знаєте – постачає росіянам зброю для війни з Україною. Обидві ці команди розпочали турнір по-різному. Іранці пропустили шість м'ячів від Англії, Уельс вистраждав нічию у матчі зі США. Настрій у валлійців до цього матчу  куди оптимістичніший – для них це шанс забрати три очки та відірватися від США, головного конкурента у боротьбі за вихід у плей-офф.

Явного фаворита в цьому матчі немає. Але виходити на поле після поразки 6:2 у дебютній грі, мабуть, буде непросто. Валлійці мають психологічну перевагу, але її ще треба буде втілити в життя.

Господарям - грати із Сенегалом

Перший тур залишив якесь відчуття безнадійності становища Катару на цьому Чемпіонаті світу. Поразка Еквадору була якоюсь надто неконкурентною й односторонньою. Чи можна її списати на мандраж першого матчу та історично погані результати у матчах із командами з Латинської Америки? Мабуть, так. Фелікс Санчес Бас був гарним тренером, який добре навчив свою команду за довгі роки роботи у збірній. Хочеться, щоб ці напрацювання все ж таки якось допомогли катарцям.

Сенегал сильний. Нідерландам було дуже важко їх додавити. Як виявилося, навіть без Садіо Мане ця команда здатна багато на що. Безумовно, сенегальці у цьому матчі є фаворитами. Але є відчуття, що цього разу Катар все ж таки покаже щось цікаве – відступати вже немає куди.

Зустріч лідерів групи

Підопічні Луї ван Гаала у першому турі здобули непросту перемогу над Сенегалом. Сил у тому матчі залишили чимало. А Еквадор мав ще й на день більше відпочинку. Це може певним чином позначитися наприкінці матчу. Але цю втому голландців еквадорцям ще треба зуміти якось реалізувати. При цьому ще й не отримати пару м'ячів від вправної атаки голландців.

Фаворит у цій зустрічі очевидний. Нідерланди просто значно вищі за класом. А Еквадор не має у своєму арсеналі нічого такого, щоб на рівних протистояти гранду, серйозно націленому на здобуття трьох очок. Швидше за все, еквадорці і самі це розуміють, тому накопичуватимуть сили на поєдинок із Сенегалом, який стане для них вирішальним на цьому турнірі.

Англія продовжить знищувати

Команда Гарета Саутгейта у матчі з Іраном несподівано видала цілий концерт із забитих м'ячів: 6:2 - це дуже багато для занудного стилю гри Саутгейта. Таке відчуття, що тренер ніби хоче показати всім критикам, що він теж може грати в атакуючий футбол. Але за цим розгромом може стояти й інший важливий момент - багато британських експертів вважають, що Англія на цьому ЧС увесь час робитиме великий ухил у бік атакуючих дій, тому що, за англійськими мірками, захист цього разу у «трьох левів» залишає бажати кращого... І сперечатися із цим складно, навіть від Ірану примудрилися якось двічі пропустити. Тому доводиться забивати якомога більше, щоб вже напевно.

США показали хороший футбол проти Уельсу, але самі собі привезли найобразливіше пенальті і позбавили себе заслужених трьох очок. Чим і ускладнили собі становище у групі. Над чим варто подумати американцям, так це над тим, щоб зіграти так, щоб якнайменше пропустити. У їхній ситуації різниця забитих та пропущених голів може мати ключове значення при визначенні команди, яка вийде з групи. У те, що американці зуміють зіграти внічию чи навіть перемогти Англію, якось не віриться. Англійці зазвичай не промахуються у групах.