Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Реванш Усик - Джошуа: щоб здолати українця, британець може включити мізки

Реванш Усик - Джошуа: щоб здолати українця, британець може включити мізки
Фото: @MatchroomBoxing

20 серпня у аравійській Джидді відбудеться реванш між непереможним українським чемпіоном Олександром Усиком і британцем Ентоні Джошуа. На кону стоятимуть титули чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF у надважкій вазі (понад 90,7 кг).

У вересні минулого року Усик і Джошуа вже зустрічались, і тоді перемогу здобув наш спортсмен, виграв бій по очках.

Та як складеться поєдинок цього разу? «КП в Україні» поспілкувалась з експертами, і вони дали свої прогнози на головну подію цього року у світі боксу.

Андрій Синепупов: Джошуа фактично не може нічим здивувати Усика

Андрій Сінепупов. Фото: facebook.com/a.syniepupov

Андрій Сінепупов. Фото: facebook.com/a.syniepupov

- Мені здається, що Олександр Усик буде ще більш впевнений. Він прорахував і вже добре знає Джошуа. Але для британця це останній шанс: якщо програє, навряд чи найближчим часом в нього будуть ще такі грошовиті титульні бої. Тому вважаю Джошуа небезпечним у перших 4-5 раундах. З витривалістю у нього не дуже добре, якщо бій перейде в пізні раунди, там йому нічого не світить, - говорить тренер з боксу Андрій Синепупов.

Олександр Усик помітно додав у м’язовій масі для цього бою. Чи не позначиться це на швидкості і витривалості? Важко сказати, але, як ми бачили після його переходу до хевівейту, повільнішим Усик не став.

- Дійсно, Олександр Усик значно додав у вазі і фізиці, можливо, став жорсткіше бити. Хоча це не його козир. Його козир - ноги і швидкість. Моя думка: він ще краще підготувався і ще більш мотивований на цей бій, - говорить наш співрозмовник.

Важливим моментом є і психологія. Усик вже перемагав Джошуа і робив це впевнено. Джошуа взагалі не розумів, як протидіяти українцю. І через це змінив свій тренерський штаб. Та чи допоможе це йому?

- Він взагалі слабкий психологічно. До цього бою у нього вже були ситуації у рівних поєдинках, де він тільки пропускав удар і одразу ж відчував невпевненість і здавався. На це також треба робити ставку, психологічно Олександр значно міцніший за Джошуа, - пояснює Андрій Синепупов.

Чи побачимо ми дострокову перемогу українця? Чи все ж бій знову триватиме всю дистанцію?

- Не можу прогнозувати. Щоб це зробити, треба хоча б пару днів побути у таборі Саші. Є ж тактика і стратегія, - каже тренер. - Що буде зараз? Думаю, все залежить не від тактики Джошуа. Як на мене, він не змінився та буде таким же. Тому Усику нема сенсу робити ставку на нокаутуючий удар. Його робота у рингу і так незмінно ставить суперників у глухий кут. А Джошуа фактично не може нічим здивувати Усика.

Аліна Шатернікова: Тренери напрягають мозок Джошуа

Аліна Шатернікова. Фото: facebook.com/AlinaShaternikova

Аліна Шатернікова. Фото: facebook.com/AlinaShaternikova

Усик не просто боксер світового рівня, він діючий чемпіон світу у надважкій вазі. А також символ успішності українських атлетів і українського спорту. Його перемога в цьому поєдинку мала б особливе значення для України і українців

- Надвідповідальний двобій для Олександра. Не можна допустити помилок. Цей бій – коли у рингу не тільки Саша, з ним вся наша прекрасна незламна Україна, - говорить екс-чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова. – Що б не робив Джошуа, Сашко має продемонструвати, наскільки сильний український дух, наскільки сильна наша воля та здатність переборювати труднощі та перешкоди на шляху до перемоги.

Як ми вже казали, Джошуа змінив тренерський штаб. Що про це думає наша співрозмовниця?

- Щодо нового тренерського штабу британця, а саме Анхеля Фернандеса та Роберто Гарсії. При всій моєї повазі до всесвітньовідомих тренерів, не пам’ятаю жодного хевівейт боксера, якого б вони виховали та привели до чемпіонства, - каже Аліна Шатернікова. - Специфіка роботи та тренувань з суперважковаговиками – це улюблена тема тренерів, з якими я розмовляла. Бо ця специфіка дійсно має місце, і трохи іншій підхід у багатьох аспектах навчального та підготовчого до змагань процесу. Зі слів самого Джошуа, тренування під керівництвом нових тренерів стали більш усвідомленими, більш тактичними, що іноді дуже напрягає його мозок.

Коли робота у рингу змушує розум максимально включатися та приймати миттєві рішення – це великий плюс для боксера. Тоді він вдосконалюється, стає кращим. Що ж - якщо така робота у Джошуа пішла, ще цікавіше подивитись бій.

- Але всі наші версії, як змінився Джошуа, готуючись до реваншу, – це лише наші припущення. І чи дозволить діючий чемпіон Олександр Усик «розгулятися у рингу» британцю? Адже є у боксі такий вираз «Ти боксуєш так, наскільки тобі дозволяє твій суперник», - додає Шатернікова.

Щодо фізичної витривалості та здатності організму проходити у високому темпі всю дистанцію бою, Олександр у найкращій формі.

- Мені особисто дуже цікаво, з якої вагою він вийде на зважування, адже візуально здається, що збільшив м’язову масу. Максимальна сконцентрованість та «усиковський кураж» – це ми, безперечно, спостерігатимемо, - додала Шатернікова.

Букмекери ставлять на Усика

Букмекери вважають Усика фаворитом у протистоянні з Джошуа. На перемогу Олександра діє коефіцієнт 1,66, на Джошуа – 2,65. А нічийний результат оцінюють в 19,00.

Букмекери більш схильні до перемоги українця по очках – 2,65. Але і лишають шанси Джошуа на дострокову перемогу – 3,50. Що не дивно, бо це все ж таки суперважкий дивізіон, де один удар може вирішити долю поєдинку.

Де дивитись Усик – Джошуа - 2?

Трансляція вечора боксу в Україні буде безкоштовною! Показ буде відкритим на сайті партнера Олександра Усика - Parimatch та в офіційному додатку бренду. Дивись безкоштовно та вболівай за країну!

Щоб переглянути бій-реванш Усик - Джошуа безкоштовно, жителі України можуть скористатись медіасервісом Megogo. Також безкоштовна трансляція буде на телеканалах «2+2», регіональних каналах «Суспільного» і на сайті, і в додатку PariMatch.

Поєдинок відбудеться 20 серпня о 19.00 за київським часом.