Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Тенісистка Серена Вільямс знялася для Vogue і натякнула на завершення спортивної кар'єри

Тенісистка Серена Вільямс знялася для Vogue і натякнула на завершення спортивної кар'єри
Фото: vogue.com

Американська тенісистка та 23-разова чемпіонка турнірів серії «Великого шолома» Серена Вільямс повідомила, що незабаром планує завершити свою спортивну кар'єру. За її словами, однією з причин її виходу на "пенсію" стало бажання народити ще одну дитину. Про це тенісистка повідомила у листі до фанатів, знявшись для обкладинки вересневого Vogue разом із дочкою.

- Мені ніколи не подобалося слово "пенсія". Мені воно не здається сучасним. Я думаю про це [завершення спортивної кар'єри] як про перехід. Я хочу бути обережною у тому, як я використовую це слово, що означає щось дуже конкретне та важливе для цілої спільноти людей. Можливо, найкраще слово для опису того, на порозі чого я наразі перебуваю, – «еволюція». Я тут, щоб сказати вам, що я «еволюціоную» від тенісу до інших важливих для мене речей. Кілька років тому я тихо започаткувала венчурну фірму Serena Ventures. Невдовзі я завела сім'ю. Я хочу, щоб вона побільшала, - зазначила Вільямс.

Коли відбудеться її вихід з "великого спорту", Серена не повідомила, але підтвердила, що вона зіграє на найближчому Відкритому чемпіонаті США (US Open), який відбудеться з 29 серпня по 11 вересня у Нью-Йорку.

- Я знаю, що вболівальники мріють, що я могла б зрівнятися з Маргарет [Корт] у Лондоні [з перемогою на Вімблдоні, заробивши 24 перемоги на турнірах «Великого шолома»], потім побити її рекорд у Нью-Йорку, а потім на церемонії нагородження сказати: «Побачимося!» Я це розумію. Але я не чекаю якогось урочистого заключного моменту на корті. Я жахливо вмію прощатися, найгірше за всіх у світі. Але, будь ласка, знай, що я вдячна тобі більше, ніж можу сказати словами. Ти привела мене до стількох перемог і стількох трофеїв. Мені не вистачатиме тієї версії мене, тієї дівчини, яка грала в теніс. І я сумуватиму за тобою, - сказала про себе спортсменка.

Вільямс 40 років. З 2017 року перебуває у шлюбі з американським інвестором та підприємцем Алексісом Оганяном. Пара має 4-річну доньку Олімпію.

Серена знялася для Vogue разом із дочкою Олімпією Фото: vogue.com

Серена знялася для Vogue разом із дочкою Олімпією Фото: vogue.com

 

 

Новини по темі: кар'єра Серена Вільямс