Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Британець, який допомагає українським біженцям, забив гол у ворота "Динамо"

Британець, який допомагає українським біженцям, забив гол у ворота
Фото: facebook.com/reva.andriy

Вболівальник-волонтер Пол Страттон, який активно допомагає українцям, здійснив свою мрію та вийшов на поле у складі своєї улюбленої команд "Евертон". У благодійному матчі він забив гол у ворота київського "Динамо". Про це розповів журналіст Олексій Братущак у Facebook.

Наприкінці поєдинку Страттон, який є вболівальником "Евертона", вийшов на поле замість Деле Аллі, щоб пробити символічний пенальті. Британець пробив прямо у кут воріт, а кіпер Денис Бойко навмисне не став реагувати на удар на знак подяки за все, що Пол зробив для українців. Коли м'яч опинився у сітці воріт, трибуни влаштували справжні овації Полу.

Братущак розповів, що Пол у березні взяв відпустку на роботі та поїхав до українського кордону до польського Перемишля. Там він зустрічав українців, які тікали від війни. І щовечора кілька годин роздавав українцям шоколадки.

- Ми стоїмо прямо на кордоні, бо перше, що діти бачать, коли в'їжджають до Польщі, це нас. У них усмішка на обличчі і беруть стільки шоколаду, скільки хочуть, — розповідав Пол у березні.

Підлога згадує, що діти були такими ввічливими, що брали лише одну шоколадку, хоча він пропонував багато солодощів. А коли хтось брав дві шоколадки, то мати відтягувала дитину. Довелося англійцю йти на хитрість.

- Нам довелося почати вчити українську мову якнайшвидше, щоб просто сказати "ні, все нормально". І ми вивчили слова для мами, тож діти отримували маленьку порцію шоколаду, а мама — велику, — розповідав Пол.

Братуща розповів, що англієць дарував миті щастя дітям з України. На цьому він не зупинився та продовжував допомагати.

- І ось за кілька місяців добро повернулося. У житті Пола Страттона сталося те, про що мріють мільйони вболівальників у всьому світі: вийти у футболці коханої команди на домашній стадіон та забити гол супернику. Гол всього життя. Саме заради подібних моментів ми живемо. Заради таких миттєвостей щастя і воюємо, — наголосив Братущак.

Зазначимо, що Страттон і зараз активно допомагає українцям, доставляючи їжу тим, хто цього потребує.