Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Президент "Фенербахче" - про скандування фанатами імені Путіна: Не будемо вибачатись

Президент
Фото: twitter.com/Fenerbahce

Президент турецького "Фенербахче" Алі Коч прокоментував поведінку вболівальників своєї команди під час матчу-відповіді 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів з київським "Динамо".
Під час поєдинку у Стамбулі фанати скандували ім'я російського диктатора Володимира Путіна після першого пропущеного голу від "Динамо". Такий вчинок розлютив не лише українців, а й головного тренера "біло-синіх" Мірчу Луческу, який через це не прийшов на післяматчеву прес-конференцію. Про це пише видання NTVSpo r.

Після поєдинку "Фенербахче" на офіційному сайті відреагував на кричалку своїх фанатів про Путіна. У заяві клубу йдеться про те, що подібні дії вболівальників не відображають позицію клубу.

Тепер витівку турецьких уболівальників вирішив прокоментувати президент "Фенербахче" Алі Коч. Він зазначив, що подібні вигуки фанатів "неприйнятні та необов'язкові", але водночас наголосив, що стамбульський клуб не збирається вибачатися в Україні.

- Ми не вибачатимемося перед Україною. Пояснюю причину. Після обурливих заяв українського посла – це він має вибачатися перед нами. Ви, мабуть, були вражені прихильниками протилежної команди, які з трепетом ставляться до кожної теми у ЗМІ.

Я думав про ці подвійні стандарти щодо "Фенербахче" протягом двох днів. Ми обговорюємо подію, яка тривала 20 секунд. Нагадаю вам, що матч тривав 120 хвилин. Ми пропустили другий гол, нічого не сталося, ми вилетіли. Не було жодних свят. Мені здається, що така поведінка є неналежною та необов'язковою. Але що ми зробимо? Закриємо їхні роти на застібку?, – зазначив він.

Він вважає, що фанати не повинні були так поводитися, навіть у моменти люті, але впевнений, що клуб не повинен за це відповідати.

- Але я засуджую тих, хто намагається повісити цей ярлик на всю спільноту "Фенербахче" з його 115-річною історією та тих, хто намагається заявити, що 20-секундні вигуки було сплановано. Позиція Туреччини та "Фенербахче" щодо вторгнення Росії в Україну однозначна. Яка ця позиція? Ми не поділяємо нічий бік. У нас є українські та російські гравці, - зазначив він.

У Туреччині київський клуб зумів здобути перемогу і, як наслідок, вийти до 3-го кола відбору найпрестижнішого клубного турніру Європи.