Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

УЄФА відкрила справу через скандування імені Путіна на матчі Фенербахче - Динамо

УЄФА відкрила справу через скандування імені Путіна на матчі Фенербахче - Динамо
Фото: fcdynamo.com

УЄФА відкрила дисциплінарне провадження проти "Фенербахче" через поведінку турецьких фанів під час матчу-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Як повідомили у організації, інформація про результати розслідування будуть надані пізніше.

Скандал відбувся через те, що турецькі вболівальники під час гри почали скандували ім'я та прізвище російського диктатора  Владіміра Путіна. За даними Sportanalytic.com,  турецькі вболівальники намагалися таким чином вивести з рівноваги футболістів "Динамо" (Київ). Щоб вони стали відволіклися  на крики з трибун та менше концентрувалися на грі. Проте відреагував тренер киян – Мірча Луческу. Він проігнорував післяматчеву прес-конфренцію.

У "Фенербахче" назвали поведінку своїх вболівальників такою, що не відповідає цінностям, які пропагує клуб. Вони нагадали, що були одними з тих, хто відгукнувся на ідею благодійних матчів, які організували "Динамо" та "Шахтар" у квітні.

- Наш клуб був першим, хто відреагував на початок війни 24 лютого 2022 року. Ми б хотіли наголосити ще раз, що наш мессадж, який ми поширюємо усіма можливими каналами, полягає у тому, що війна - це не хоробрість, а боягузтво, - сказано у заяві "Фенербахче".

На скандал вже відреагував посол України в Туреччин Василь Бондар. Він заявив, що не розуміє «слів підтримки російського вбивці та агресора, який вільно вбиває українців та руйнує нашу країну». Навіть якщо мова йде про «футбол, який так люблять у Туреччині "/

В  результаті гри "Динамо" здобуло перемогу над "Фенербахче" у додатковий час матчу з рахунком 2:1.  Завдяки цьому український клуб гарантував собі груповий раунд єврокубків. У разі вильоту у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, кияни автоматично потраплять у групу Ліги Європи.

Новини по темі: УЄФА Динамо Фенербахче