Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Новий тренер «Шахтаря» Ігор Йовичевич: Виклик дуже великий – грати у Лізі чемпіонів

Новий тренер «Шахтаря» Ігор Йовичевич: Виклик дуже великий – грати у Лізі чемпіонів
Фото: shakhtar.com

Сьогодні донецький «Шахтар» представив нового головного тренера. Ним став хорватський спеціаліст Ігор Йовичевич. Його угода з клубом розрахована на 2 роки. І він став 35-м тренером в історії донецького клубу, змінивши на цій посаді італійця Роберто Де Дзербі.

Новий наставник вже познайомився з футболістами, а генеральний директор клубу Сергій Палкін і спортивний директор Даріо Срна привітали його з призначенням і вручили іменну клубну футболку. Попереду у хорватського тренера купа роботи, бо в серпні вже стартує УПЛ, а крім цього, команда має ще й завдання в єврокубках.

«Цей період є дуже важливим для нас, щоб підготуватися до максимальних завдань, які ми ставимо перед собою. Виклик дуже великий – грати у Лізі чемпіонів та виправдати статус гранда УПЛ. Щоденна робота нам дасть відповідь на запитання, де ми є на цю мить. Для цього і є збори. Однак ми маємо не так багато часу, тому хочу скористатися кожним днем та кожним тренуванням, щоб дістати із кожного футболіста той максимум, що він має. Думаю, усе буде добре», - сказав новий тренер «Шахтаря».

Ігору Йовічевічу 48 років, за свою кар’єру гравця він виступав у великій кількості клубів. Фото: shakhtar.com

Ігору Йовічевічу 48 років, за свою кар’єру гравця він виступав у великій кількості клубів. Фото: shakhtar.com

Ігору Йовичевичу 48 років. За свою кар’єру гравця він виступав у великій кількості клубів: загребське «Динамо», молодіжний склад мадридського «Реала», японський «Йокогама Ф. Марінос», бразильський «Гуарані», французький «Мец», китайський «Шеньян Цзіньде», китайський «Зухай» та один сезон провів у складі львівських «Карпат».

З українським футболом Йовичевич знайомий і як тренер. Три сезони він пропрацював у «Карпатах» та два роки - у «Дніпро-1», звідки й перейшов до «Шахтаря». 

«Це абсолютний привілей – бути тренером «Шахтаря». Почитав зараз статистику: протягом останніх 14 років клуб 13 разів виступав у Лізі чемпіонів. Я не знаю жодного клубу окрім «Барселони», «Реала» та ще, може, кількох, який мав би таку статистику. Тому кажу іще раз: величезний привілей – працювати саме тут», - додав Ігор Йовичевич. 

Наразі «Шахтар» перебуває у Нідерландах на тренувальному зборі, де йому потрібно буде зіграти три спаринги. Один з них буде проти чемпіона Нідерландів «Аякса».

Новини по темі: Футбол Шахтар Тренери