Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Збірна України зіграє із найфартовішою командою для Андрія Шевченка

Збірна України зіграє із найфартовішою командою для Андрія Шевченка
Фото: twitter.com/FAIReland

Польська Лодзь стала для нашої збірної тимчасовим будинком, хай і на тиждень. Гостинність відчувається вже зараз – національних прапорів та атрибутики України на вулицях чи не більше, ніж рідної польської. На майбутні матчі чекають і обіцяють підтримувати максимально.

Саме тут українці проведуть дві гри із суперниками по групі В розіграшу Ліги націй. Цілком імовірно – це будуть багато в чому вирішальні поєдинки. Збірники вже відійшли від образливої поразки від Уельсу, частково підняла настрій перемога над Ірландією у дебютному матчі ЛН. На щастя, немає нових травмованих (у лазареті заліковують «колишні рани» воротар Георгій Бущан та півзахисник Тарас Степаненко).

Втім, якби вони були в строю, ризикнемо припустити - місця на полі Петраков все одно віддав би молоді. З властивою йому завзятістю він награє майбутнє нашої команди. Лідери або відпочивають, або сидять у запасі (про всяк випадок). Швидше за все, і вірменам належить битися з молоддю.

Сама ж збірна Вірменії вже досить доросла, середній вік гравців команди – 27-30 років. Цікаво, що талановита молодь, що має етнічне вірменське коріння, здебільшого виступає за команди Росії і... відмовилася від виступу за свою збірну. Відвертих лідерів у них теж немає, та й не було після виходу зі збірної зіркового Генріха Мхітаряна (вихованого, до речі, у донецькому «Шахтарі»). За сукупністю все це привід не позаздрити голкіперу номінальних гостей – вірменові Юрченку. Поки що все на нашому боці... Але це футбол, розслаблятися не можна. Та й Петраков не дасть.

З історії протистоянь

Збірна Вірменії – один із найзручніших суперників для українців. Ми провели проти "горців" (офіційне прізвисько збірної Вірменії) 8 офіційних матчів. Більше, ніж проти всіх наших опонентів у цей літній сезон: Ірландії, Уельсу та Шотландії. В активі України 5 перемог та три нічиї. Ми жодного разу не зазнавали поразки. Загальна різниця забитих і пропущених голів 17-8. Той випадок, коли у фавориті матчу сумніватися не доводиться.

Вірменії взагалі з нами не пощастило. Вона весь час «попадала» на Україну в період, коли талант Андрія Шевченка був на зльоті (з 1997 до 2003 року), він ще не був світовою зіркою, але вже було ясно – буде. Ось і набив зі своїх 48 голів за національну збірну (а він найкращий бомбардир в історії національної команди) 7 у ворота Вірменії. Хто знає, може, 11 червня ми побачимо спадкоємця «Царя» у нашій команді?

Найбільше голів у своїй кар'єрі за збірну легенда українського футболу Андрій Шевченко забив у ворота збірної Вірменії. Football.ua//commons.wikimedia.org

Найбільше голів у своїй кар'єрі за збірну легенда українського футболу Андрій Шевченко забив у ворота збірної Вірменії. Football.ua//commons.wikimedia.org

Де граємо

Муніципальний стадіон ЛКС ім. Владислава Круля (знаменитий польський футболіст. – Прим. авт.) за сучасними мірками не дуже великий, розрахований на 18 000 глядачів. Але дуже затишний та сучасний. Все говорить про те, що вболіватимуть на ньому виключно за Україну, і тимчасово він стане для нас по-справжньому домашнім.

- Із самого початку ми усвідомлювали важливість цих матчів (крім Вірменії, 14 червня на ньому Україна проведе повторну зустріч із командою Ірландії), які привертають увагу усієї Європи. Зараз Україна – ключове слово, що відчиняє всі двері. Ми одразу ж подали заявку на можливість прийняти у себе вашу команду та раді, що мети досягнуто. Я переконаний, що під час майбутніх поєдинків стадіон буде заповнений вщент, – цитує УАФ слова віце-президента ПФС Адам Касперчак.

Стадіон ЛКС у Лодзі дуже новенький, був реконструйований лише 2022 року. Фото: Stadion Miejski w Łodzi//commons.wikimedia.org/

Стадіон ЛКС у Лодзі дуже новенький, був реконструйований лише 2022 року. Фото: Stadion Miejski w Łodzi//commons.wikimedia.org/

Що кажуть букмекери

Вперше цього сезону прогнозисти віддають перевагу нашій команді. Беззастережне. Ставки на команду Петракова приймають із коефіцієнтом 1,25, на успіх Вірменії – 13,00, на нічию – 6,20.

Де дивитись

З показом матчу нічого не змінилося з початку літа. Головний транслятор матчів збірної канал "Україна" бере участь у єдиному телемарафоні, показуватимуть гру на каналі "Індиго TV". Крім того, двобій буде доступний на "Футболі 1". Прямий ефір буде і на сервісі OLL.TV. Початок трансляції 11 червня о 15.50 (за київським часом).

В тему

Поєдинок довірено розсудити польській бригаді суддів на чолі з Даніелем Стефанським. Асистентами судді будуть його співвітчизники Давид Голіс та Міхал Обукович. Резервний арбітр Лукаш Кузман. Суддя VAR – Петер Ласік (Польща), помічник судді VAR – Кшиштоф Мірмус. Усі судді з Польщі.