Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

Ярмоленко та Яремчук знову у справі! Україна б'є Шотландію на очах Шевченка, попереду – Уельс

Ярмоленко та Яремчук знову у справі! Україна б'є Шотландію на очах Шевченка, попереду – Уельс
Фото: facebook.com \ФК Шахтар

Збірна України з футболу впевнено обіграла у Глазго Глазго на стадіоні "Хемпден Парк" Шотландію 3:1 і стала на один крок ближче до фінальної частини ЧС-2022. Полдела зроблено, і на українців чекає останнє випробування - 5 червня, і теж у гостях, на нас чекає Уельс. Переможець цієї пари поїде до Катару.

Дежа вю: як і в поєдинках Євро-2020, основною ударною силою України були два "Я": Ярмоленко та Яремчук. А джокером – знову Довбик! Першим відзначився капітан: на 33 хвилині. Малиновський помітив ривок партнера і віддав передачу зі своєї половини поля, а Ярмоленко на лінії штрафного майданчика обробив м'яч і перекинув через голкіпера.

Роман Яремчук подвоїв рахунок на 49-й хвилині. Цього разу асистував Караваєв, а форвард після навісу виграв у воротарське повітря та впіймав воротаря на протиході, відправивши м'яч у кут. Яремчук відзначився за головну команду країни у 13-й раз. В активі у гравця "Бенфіки" тепер 37 матчів, 13 голів та 6 результативних передач у складі національної команди.

У свою чергу Андрій Ярмоленко забив свій 45-й м'яч у складі команди. 32-річний футболіст провів свій 107 матч за збірну. У його активі 45 голів та 24 результативні передачі.

Найкращим бомбардиром в історії збірної України Андрій Шевченко. Він забив 48 голів. Ярмоленко треба забити ще тричі, щоб наздогнати свого колишнього тренера. А Шева, до речі, вболівав за Україну та Ярмолу на трибунах "Хемпден Парк" - екс-тренер збірної не міг пропустити такий матч. Підтримка трибун була дуже крутою: шотландці, як і обіцяли, вболівали не лише за своїх та зустріли українців (наш футболісти вийшли на поді, загорнувшись у жовто-блакитні прапори) дуже тепло. Наших уболівальників також було достатньо. Трибуни скандували кричалки на честь ЗСУ та дещо про Путіна.

Але солідарність була солідарністю, а на кону була путівка на чемпіонат світу. Після другого гола гостей трибуни погнали шотландців уперед, а то прийом вийшов занадто гостинним. Британський натиск приніс результат на 79-й хвилині, коли Макгрегор поквитав один м'яч. Двічі цього моменту невпевнено зіграв Бущан, а Степаненко начебто й виніс м'яч із воріт, але суддя вирішив, що гол був.

Успіх господарів забезпечив нервову кінцівку, де українці вистояли. І навіть забили! Довбик з першої спроби невпевнено розпорядився відмінним пасом Мудрика, з другої - запоров контратаку 3 в 1, але на 90+5 хвилині виправився і поставив переможний знак оклику в цьому матчі - 3:1.

Раніше повідомлялося, що Олександр Зінченко перед матчем із Шотландією розплакався, заговоривши про війну в Україні.