Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зінченко перед матчем із Шотландією розплакався, заговоривши про війну в Україні

Зінченко перед матчем із Шотландією розплакався, заговоривши про війну в Україні

Півзахисник збірної УкраїниОлександр Зінченко не зміг стримати сліз на прес-конференції напередодні матчу із Шотландією, говорячи про те, що кожен з українців зараз має головну мрію - зупинити війну. Слова лідера національної команди 31 травня цитує офіційний сайт УАФ.

- Кожний з українців має головну мрію зупинити війну. Я розмовляв із різними людьми з різних країн, розмовляв із маленькими українськими дітьми. Вони нічого не розуміють, але кажуть одне. Вони мріють у тому, щоб війна скінчилася. Але якщо говорити про футбол, то у нас теж є мрія - поїхати на чемпіонат світу і подарувати ці емоції українцям у цей непростий час, бо вони на це заслуговують.

Я впевнений, що за нами спостерігатиме вся Україна. Ми відчуватимемо її підтримку. Ми можемо багато говорити, але треба все доводити на полі. Завтра ми спробуємо зробити наших людей щасливими та гордими, - сказав гравець "Манчестер Сіті".

За словами Зінченка, у всіх футболістів збірної настрій бойовий. Кожен із гравців розуміє ситуацію, що відбувається в Україні, і в поєдинку проти шотландців кожен викладатиметься не на сто відсотків, а на двісті.

- Завтра перед матчем уболівальникам видаватимуться спеціальні листівки з Гімном України, щоб шотландці могли виконати його разом з українцями. Як ви сприймаєте таку ініціативу?

Приймаю її дуже добре. Ще раз дякую всій Шотландії за підтримку та допомогу Україні. Я сприймаю цю ініціативу дуже добре, бо ми маємо перебувати разом у цій ситуації. Ми повинні перемогти російську агресію та зупинити цю війну.

- Що ви відчуваєте після початку російської агресії?

- Ви можете запитати будь-якого українця - відповідь буде такою ж. Неможливо описати відчуття, якщо ти цього не відчуваєш. Події, що відбуваються зараз у нашій країні, - це щось, що неможливо описати. Тому ми маємо зупинити цю агресію всі разом. Ми маємо перемогти, бо Україна – країна свободи, вона ніколи не здається. Можливо, багато країн не розуміють, що сьогодні це Україна, а завтра вони можуть бути такими. Саме тому ми маємо бути єдиними і разом перемогти російську агресію.

- Коли в Україні почалася війна, ви хотіли повернутися додому чи залишитись у Манчестері та допомагати своїй країні на місці?

- Я взагалі у житті зброю в руках тримав кілька разів. Я корисніший Україні, залишаючись в Англії, допомагаючи з гуманітарними проектами, даючи інтерв'ю. Я маю поділитися цим, показати правду про те, що зараз відбувається в Україні, - підсумував Олександр Зінченко.

Поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 Шотландія – Україна відбудеться у Глазго 1 червня, початок – о 21.45 за Києвом). Матч покажуть телеканали "Індіго" та "Футбол 1". У разі перемоги українці виходять на Уельс, гра Уельс-Україна (або Уельс-Шотландія) відбудеться 5 червня.