Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

"Динамо" у благодійному матчі обіграло "Боруссію" з Холландом

Фото: fcdynamo.com

Київське " Динамо " зіграло благодійний поєдинок із восьмиразовим чемпіоном Німеччини - дортмундською "Боруссією". Віце-чемпіони України відсвяткували вольову перемогу – 3:2. Про це 26 квітня повідомляє офіційний сайт киян.

Рахунок відкрив на 3-й хвилині Джемі Байно-Гіттенс із передачі лідера команди Ерлінга Холанда. Підопічні Луческу швидко зрівняли рахунок та невдовзі вийшли вперед – відзначилися Віталій Буяльський та Владислав Ванат.

За кілька хвилин у "біло-синіх" з'явилася можливість забити третій гол, але Микола Шапаренко його не реалізував. На 35-й хвилині Ванат оформив дубль.

На початку другого тайму "Борусія" теж могла забити з пенальті, але Георгій Бущан відбив удар Рейньєра. На 65-й хвилині "Дортмунд" скоротив відставання завдяки влучному удару Тома Роте, але звести матч внічию господарям не вдалося.

На поєдинок у будній день прийшло 35 тисяч уболівальників, завдяки яким вдалося зібрати майже півмільйона євро на користь України. Серед інших на стадіоні був присутній Ігор та Григорій Суркіси. Власники Динамо провели своєрідний перформанс, сфотографувавшись із плакатом "Stop Putin".

Григорій та Ігор Суркіси на матчі з

Григорій та Ігор Суркіси на матчі з

З продажу квитків та донатів від уболівальників та глядачів, які надходили під час телевізійної трансляції, вдалося зібрати солідну суму – 400 тисяч євро. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку українців, які постраждали від війни з російським агресором та на вирішення гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним військовим вторгненням РФ на територію України.

Поєдинок у Дортмунді став четвертим для киян на підтримку України під час повномасштабної війни із російськими загарбниками. Раніше "Динамо" перемогло польську "Легію" (3:1), турецький "Галатасарай" (3:1) та зіграло внічию з румунським "Клужем" (0:0). "Клуж" оперативно став суперником киян замість раніше запланованого "Стяуа", президент якого напередодні матчу назвав полк "Азов" "нацистським угрупованням". Після цього "Динамо" вважало за неможливе грати зі "Стяуа".

Також серію благодійних матчів у Європі проводить донецький " Шахтар ", який за згодою клубів УПЛ 26 квітня був визнаний чемпіоном України у не дограному через війну сезоні. "Динамо" фінішувало на другому місці.