6 липня
Завантажити ще

Олександра Усіка позбавили звання "Почесний громадянин Сімферополя"

Олександра Усіка позбавили звання

Українського чемпіона світу за версіями WBA, WBO та IBF у надважкій вазі Олександра Усика позбавлено звання "Почесного жителя Сімферополя". Відповідне рішення було ухвалено 26 квітня у рамках позачергової сесії незаконного органу влади Сімферополя.

- Позбавити звання "Почесний громадянин міста Сімферополя" Усіка Олександра Олександровича за вчинення дій, спрямованих на дискредитацію Російської Федерації, Республіки Крим та муніципальної освіти міського округу Сімферополь Республіки Крим, - йдеться у заяві.

20 квітня низку відомих українців, у тому числі Леоніда Кучму, Леоніда Кравчука та Злату Огневич, позбавили почесних кримських звань за "русофобію". До цієї компанії потрапив і Усік. Чемпіона світу позбавили відзнаки "За вірність обов'язку" та почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту АРК».

Раніше дружина Олександра Усіка передала "привіт" Сергію Аксьонову, який заявив, що всіх кримчан, які підтримали Україну у війні з РФ, позбавлять кримських нагород та регалій. Олександр Усік народився та виріс у Сімферополі, а у 2012 році отримав звання "Почесний житель Сімферополя".