Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
22 квiтня
Завантажити ще

Скандал у київському "Динамо": один із футболістів виявився сином ватажка т.зв. "ЛНР"

Скандал у київському
Фото: fcdynamo.com

Вранці 14 квітня футбольному клубу «Динамо» Київ стало відомо, що перспективний гравець столичного клубу Артур Уваров - син одного з ватажків так званої "ЛНР". Він уже відрахований з команди, повідомляє офіційний сайт киян.

- Футболіст юнацької команди Уваров Артур Максимович (28.03.2004) приховував факт того, що є сином ворога України, представника владних структур так званої "ЛНР" Уварова Максима Анатолійовича - заступника голови "комітету народної ради" так званої "ЛНР" з питань державної безпеки та оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності», - йдеться у заяві клубу.

У "Динамо" з'ясували, що Уваров-старший перебуває у списку ворогів України на сайті центру " Миротворець ".

– Ми не схвалюємо «сталінські методи», у яких син відповідає за свого батька. Однак після отримання та перевірки інформації керівництвом клубу гравцеві було поставлено конкретне питання щодо належності його батька до військових структур сепаратистів. Уваров не одразу дав позитивну відповідь! - розповіла динамівська прес-служба.

Клуб обурений поведінкою свого футболіста, яка виявилася у приховуванні фактів, і вирішив негайно розірвати контракт із гравцем.

- ФК «Динамо» (Київ) офіційно заявляє, що у структурі клубу немає місця людям, налаштованим проти незалежності, цілісності та суверенітету України! За часів страшної війни з російським окупантом Артуру Уварову необхідно було особисто звернутися до керівництва клубу та зізнатися щодо участі свого батька у військовій агресії проти України, - вважає керівництво віце-чемпіонів України.

Артур Уваров провів 6 матчів та відзначився 2 голами у поточному чемпіонаті України U-19. За даними Transfermarkt, влітку 2020 року форвард перейшов до "Динамо" з академії "Шахтаря".