Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Російського автогонщика позбавили ліцензії та вигнали з команди за нацистське вітання на п'єдесталі

Російського автогонщика позбавили ліцензії та вигнали з команди за нацистське вітання на п'єдесталі
Фото: відеоекран \WARD Racing

Автомобільний клуб Італії (ACI) після скандалу, що розгорівся, відкликав ліцензію 15-річного російського гонщика Артема Северюхіна, який продемонстрував нацистське вітання під час церемонії нагородження на етапі юніорського чемпіонату Європи з картингу в Португалії.

- Спортивна рада АСІ прийняла рішення про негайне відкликання спортивної ліцензії Северюхіна і одночасно передала його до Спортивного суду, щоб вона могла оцінити визначення подальших санкцій, що входять до його компетенції. Цей захід був неминучим, оскільки Северюхін продемонстрував відсутність поваги не лише до універсальних спортивних цінностей, а й до людяності, гідності та співіснування людей, - йдеться у заяві АСI.

Северюхін отримав італійську ліцензію та виступав під італійським прапором, щоб обійти санкції, введені проти російських спортсменів після 24 лютого.

Раніше повідомлялося, що російський картингіст уже поплатився за свою витівку. Команда Ward Racing, яку Северюхін репрезентував на турнірі, негайно розірвала з ним контракт. А Міжнародна автомобільна федерація розпочала розслідування у справі росіянина.

Северюхін зіграв на п'єдесталі, вигравши змагання в Португалії. Він, за версією його та його рідних, просто "передав привіт і серця своєї команді".

Після того, як "зіга" набула резонансу, Северюхін спробував виправдатися за свій вчинок, але вийшло у нього фальшиво. Росіянин записав відеозвернення, але при цьому було видно, що він просто зачитав із папірця заздалегідь написаний для нього текст.