Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Віктора Леоненка вигнали з телеканалу "Футбол" за захист російських спортсменів

Віктора Леоненка вигнали з телеканалу
Фото: footballua.tv

Екс-гравець збірної України та київського "Динамо" Віктор Леоненко більше не працюватиме футбольним експертом на телеканалах "Футбол 1/2/3". Про припинення співпраці з Леоненком 11 квітня на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив директор каналів Олександр Денисов.

За його словами, рішення було ухвалене через нещодавнє висловлювання Віктора, де він заявив, що російських спортсменів не потрібно карати на тлі вторгнення армії РФ в Україну і виправдовував їхню мовчанку про війну страхом потрапити до в'язниці.

- Друзі, щодо останніх висловлювань Віктора Леоненка. Усі його висловлювання у цьому інтерв'ю – це лише його позиція. На тлі zигуючих спортсменів Росії виправдовувати їхню мовчазну позицію - це за межею цинізму. "Футбол" після цього інтерв'ю закінчив співпрацю з Віктором Леоненком, - написав Денисов.

Йдеться про коментарі експерта, які він дав у розмові з журналістом видання " Спортарена ".

– Як Росія до такого докотилася? Я не політик, це питання не до мене. Звичайно, ніхто в таке не вірив і не думав про це. Але докотилися. Коли політики лізуть у спорт, не лише у мирне життя, то спорту вже немає. Російським спортсменам тепер лише у себе вдома гратимуть. Не вважаю, що спортсмени у чомусь винні. Що з нас брати? У Росії за слова можна одразу ж у в'язницю сісти. Тут усе зрозуміло. Тому я спортсменів особливо і не засуджую, тому що багато хто мовчить через те, що можна отримати термін. Ми – мирні люди, хіба що Алієв може з автомата постріляти і то я не певен. Але він лайки робить, хоч я лайки не люблю, - заявив Леоненко.

Віктор Леоненко працював на телеканалах "Футбол 1/2/3" із 2013 року. До цього він працював експертом на телеканалі "2+2", звідки його також звільнили зі скандалом.

Раніше фігуристку Анастасію Шаботову вигнали зі збірної України: лайкнула пост росіянина Плющенка на підтримку російського вторгнення.