Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Футболіст Артем Дзюба попросив не викликати його до збірної Росії через родичів в Україні

Футболіст Артем Дзюба попросив не викликати його до збірної Росії через родичів в Україні
Фото: instagram.com/artem.dzyuba

Нападник «Зеніту» Артем Дзюба попросив головного тренера збірної Росії з футболу Валерія Карпіна не викликати його до національної команди на березневий збір. Про це розповів сам Карпін, якого цитує сайт Російського футбольного союзу.

- У неділю ми поспілкувалися з Артемом телефоном, він запевнив, що, як і говорив на зустрічі, дуже хоче грати за збірну. Але зараз, у зв'язку з непростою ситуацією в Україні, де в нього проживає багато родичів, вибачився та попросив за сімейними обставинами його на цей збір не викликати. Ми домовилися, що залишаємося з ним на зв'язку і слідкуватимемо за його виступами за «Зеніт», - сказав Валерій Карпін.

Склад національної команди на березневий збір оголосили у вівторок, 15 березня. До нього увійшли 27 футболістів. Збір пройде у Москві з 21 до 27 березня. Водночас, офіційних матчів у команди не планується. 28 лютого ФІФА та УЄФА оголосили про усунення збірної Росії та російських клубів від змагань. У команді опрацьовують розклад товариських матчів.

Артем Дзюба – колишній капітан російської збірної з футболу. Востаннє він грав за збірну на Євро-2020. Після призначення Валерія Карпіна тренером збірної Дзюбу не викликали на вересневі матчі відбірного турніру ЧС-2022.

Дзюбі 33 роки, він народився у Москві, проте його батько за національністю – українець. 2 березня Артем Дзюба написав у своєму інстаграмі, що до останнього не хотів висловлюватись на тему подій в Україні. Він заявив, що війна – це страшно, проте його шокує дискримінація за національною ознакою, і він не розуміє, чому мають страждати спортсмени.

2 березня колишній гравець донецького "Шахтаря", ексгравець збірної України Ярослав Ракицький достроково розірвав контракт із пітерським "Зенітом". Футболіст грав у російському клубі з 2019 року.