Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Колишня дружина Тимощука побажала йому, щоб до смерті снилися вбиті російськими окупантами українські діти

Колишня дружина Тимощука побажала йому, щоб до смерті снилися вбиті російськими окупантами українські діти
Фото: ФК Зеніт

Колишня дружина українського футболіста та тренера Анатолія Тимощука, який продовжує працювати в Росії і жодного разу від початку війни не висловився публічно про російське вторгнення, побажала йому, щоб до самої смерті снилися вбиті російськими окупантами українські діти. Звернення до екс-чоловіка Надія Навроцька опублікувала 10 березня на своїй сторінці у Фейсбуці, супроводживши його фотографіями евакуації жінок з пологового будинку в Маріуполі, який розбомбили окупанти.

- Толик? Подивися, це все наші українські діти! Це такі ж діти, як і твої українські діти! І вбивають їх кожен день люди, яким ти зараз лижеш дупу. І вбиваєш цих дітей ти також разом із ними! Щодня ти вбиваєш українських дітей! Коли жереш у ресторані по кілька разів на день і годуєш там своїх попів та повій! Коли розводиш там бізнес та шаверми свої! Коли ти купуєш там свої шмотки та заправляєш свої машини! Ти щодня буквально сплачуєш податок упирям, які з твоїх грошей купують ракети, що винищують наших дітей! – написала вона.

Навроцька нагадала Тимощуку, що приблизно це ж вона намагалася пояснити йому 2014-го, після Криму та Донбасу, але він обрав усі ці роки жити та насолоджуватися стражданнями своїх власних дітей.

- Ти без кінця брехав брехав і брехав усім навколо! Ти і твій батько казали, що ви за справедливість. Ти дійсно вважаєш, що вбивати наших дітей це справедливо? Адже ти міг би працювати де завгодно у всьому світі! Чому ти платиш сьогодні щодня за вбивство наших українських дітей? Колись, серед іншого божевілля, ти казав, що я відьма. Знай, я бажаю, як і кожна українська мати, щоб усі наші діти, що гинуть у цій війні, снилися тобі до кінця твоїх днів! – висловилася екс-дружина Тимощука.

Анатолій Тимощук в інформаційному полі після початку війни в Україні з'явився єдиний раз, коли його адвокат повідомив, що, ймовірно, тренер не зможе виплачувати аліменти через санкції щодо Росії, оскільки це ускладнило банківські перекази (у Навроцької та Тимощука давній конфлікт, який іноді спалахує публічно)/

- Шановні колеги, повідомляємо, що через санкції проти РФ щодо платіжних операцій наш клієнт, ймовірно, не зможе платити аліменти, поки діють ці санкції, – заявив представник українця.

Однак пізніше російський коментатор Олексій Андронов, який опублікував цей лист, заявив, що в особистій бесіді з ним Тимощук підтвердив виплату аліментів за 2 місяці.

Багато представників футбольної спільноти неодноразово закликали Тимощука чіткіше прояснити свою позицію. У тому числі пояснити продовження роботи в пітерському клубі. Ця хвиля почалася 3 березня, через тиждень після вторгнення агресора, коли часу на реакцію було достатньо. Екс-партнер Анатолія зі збірної Євген Левченко звернувся першим: «Тільки як так? Адже ти з України. Як ти можеш мовчати та продовжувати там працювати? Ми ж разом за одну збірну грали, одягали з гордістю цю футболку, співали гімн, вигравали та програвали. А зараз ти просто мовчиш? Толику, як ти з цим житимеш?»

Півзахисник «Аталанти» та збірної Руслан Малиновський був категоричнішим: «За Тимощуком, не знаю, це потрібно в нього запитати. Важко коментувати, але це мені дивно. Я не можу пояснити його позицію у цій ситуації, але я вважаю, що це неправильно. Те, що він більше не є легендою українського футболу – це сто відсотків буде так. За ці дні про його заслуги перед країною вже забули всі».

Олександр Алієв, який зараз захищає Україну в силах тероборони, не стримував слів: «Тимощук, а де ти пропав? Що, язик у дупу засунув чи у кого в жопі він стирчить? Патріот ти наш, український. Виявляється, ти прапорці на щоках малював, щоби попонитися? Ордець, а ти де? Як там "Динамо" Москва? Патріоти ви херо, б####ь».

Мер Луцька Ігор Поліщук, у свою чергу, заявив, що Тимощука позбавлять звання почесного громадянина Луцька.

– На найближче засідання сесії міськради вносимо проект рішення про позбавлення Анатолія Тимощука звання почесного громадянина Луцька. Анатолій Тимощук за весь час війни не лише не зробив жодної публічної заяви щодо нападу РФ на Україну, але ще й залишився працювати у клубі країни-окупанта», – написав Поліщук.

Анатолій Тимощук один із найтитулованіших українських футболістів. Він вигравав Лігу чемпіонів з Баварією у сезоні-2012/13, а також низку інших трофеїв, серед яких – чемпіонські звання у першості України, Росії та Німеччини. Також на рахунку Анатолія 144 матчі (це рекорд) та чотири голи за збірну України.