Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олімпіада у Пекіні: глава федерації Бринзак заявив, що йому не соромно за український біатлон

Олімпіада у Пекіні: глава федерації Бринзак заявив, що йому не соромно за український біатлон

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував виступи чоловічої та жіночої збірних на Олімпіаді у Пекіні. За словами Бринзака, під час Ігор зійшлося багато негативних факторів, що вплинуло на результат. Але загалом за український біатлон функціонерові не соромно. Про це він розповів 18 лютого в ефірі "Суспільного", передає Tribuna.

- Я б не хотів зараз оцінювати, бо зараз емоції у всіх – і в мене, і вболівальників. Коли емоції зашкалюють, можна помилково поставити не той лайк. Потрібно об'єктивно розібратися.

Якщо подивитися на Олімпіаду, на що ми могли розраховувати, то це в особистих перегонах лише Джима та Підручний. І в естафетних перегонах ми могли битися за медалі.

У нас були шанси, командна функціонально була готова дуже здорово, але не вийшло зі стріляниною, не пристосувалися до цих складних умов – високогір'я, вітряного, морозного. Таких тренувань не було під час сезону.

Ми спілкувалися з тренерами, нас підвело те, що у нас не було підготовки в таких складних умовах, не було можливості. Дітям та дівчатам не вдалося до них звикнути.

Якщо взяти жіночу команду, то взагалі багато форс-мажорів. Дві хвороби у грудні Петренко та Меркушиної, вони були на антибіотиках, з температурою, інфекція була дуже серйозна.

Але вдалося вийти на якийсь більш-менш рівень. Ми вже мовчимо про Блашка, яка не змогла стартувати, про Олену Білосюк, яка з температурою лежала тиждень до старту та дуже тяжко перенесла кіль. Жіночій команді було дуже тяжко.

Чоловіча команда? Так, могли краще, особливо молоді Цимбал та Дудченко. Вважав, що вони краще стрілятимуть і виступатимуть, це їхня перша Олімпіада, це емоції та психологія. Їм не вдалося показати цей результат, вони ще попереду.

Підручний пробував, були шанси, іноді одного пострілу не вистачало до медалі, іноді двох. Це про всіх можна так казати. Не тільки в нас чекали медалі – чекали у Франції, Білорусії, Німеччині, Італії, Швеції. У нас не найсильніша біатлонна нація у світі, боролися як могли.

Мені не соромно за наш український біатлон. Ми знаємо, як рухатись далі. Думаю, трохи запізніла зміна поколінь – одна з об'єктивних причин. Це все має виправитися, і будуть нові зірки в команді, – сказав Брінзак.

Олімпіада у Пекіні-2022. Результати виступу української збірної з біатлону

У змішаній естафеті на Олімпіаді Україна стала 13-ю. Чоловіча збірна посіла 9 місце в естафеті, жіноча - 7-е.

Юлія Джима посіла 10-е місце в індивідуальних перегонах, у спринті – 8-ме, у перегонах – 13-те, у мас-старті – 7-ме.

Ірина Петренко була 11-ю в індивідуальних перегонах, 40-ою – у спринті, 55-ою – у перегонах.

Анастасія Меркушина у спринті посіла 24-е місце, у перегонах – 25-е.

Дмитро Підручний посів 18-е місце в індивідуальних перегонах, у спринті та гонці переслідування – 13-те, у мас-старті – 24-те.

Артем Пріма був 37-м в індивідуальних перегонах, у спринті – 15-му, у переслідуванні – 18-му, у мас-старті – 28-му.

Антон Дудченко посів 50-те місце в індивідуальних перегонах, 60-те – у спринті, 23-те – у персьюті.

Богдан Цимбал посів 55-те місце в індивідуальних перегонах, 66-те – у спринті.