Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
4 травня
Завантажити ще

Анастасія Меркушина вже прибула на Олімпіаду в Пекіні: участь України в естафеті все ще можлива

Анастасія Меркушина вже прибула на Олімпіаду в Пекіні: участь України в естафеті все ще можлива

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина, яка перебувала у статусі запасної учасниці збірної з біатлону на Іграх-2022 у Пекіні, здала тести на коронавірус, після чого прибула до олімпійського селища та приєдналася до команди. А вже найближчим часом їй належить провести перші перегони на Олімпіаді-2022 у п'ятницю, 11 лютого. Про це спортсменка 9 лютого розповіла в інтерв'ю "Супільному".

Меркушина звернула увагу, що змогла лише нещодавно розпочати підготовку на олімпійській трасі в Пекіні, оскільки виліт та здавання негативних тестів на коронавірус у неї зайняли час. Перед приїздом до Пекіна Меркушина перебувала на зборі в чеському Нове-Місце, де готувалася до виступів на Кубку IBU. Проте після повідомлення про позитивний тест на коронавірус у Білосюк біатлоністка почала готуватися до від'їзду до Китаю.

Україна наразі втратила трьох учасниць жіночої збірної: Блашко, Білосюк та Семеренко. Перші двоє захворіли на COVID-19, а Валентина Семеренко вирушила додому за станом здоров'я. В українській збірній 8 лютого повідомили, що Дар'я Блашко вже займається на велотренажерах, а отже, шанси, що Україна зможе виставити склад на естафету, все ще є.

Із приїздом Меркушиної ці шанси зростають. До складу збірної спочатку входили Юлія Джима, Олена Білосюк, Валентина Семеренко, Дар'я Блашко та Ірина Петренко. Наразі відповідно є троє потенційних учасниць естафети з чотирьох - Петренко, Меркушина, Джима.

Про те, що Анастасію Меркушину викликано до збірної, ЗМІ стало відомо ще 2 лютого. Тоді йшлося про необхідність замінити Білосюк (Підгрушну), яка захворіла на коронавірус, а зробити таку заміну за регламентом можна було саме до 2 лютого включно.