Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Валентина Семеренко про достроковий виліт з Олімпіади в Пекіні: Даю шанс молодим – усі так цього хотіли

Валентина Семеренко про достроковий виліт з Олімпіади в Пекіні: Даю шанс молодим – усі так цього хотіли
Фото: Photo by Jurij Kodrun/Getty Images

Українська біатлоністка Валентина Семеренко прокоментувала своє дострокове завершення виступів на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні через проблеми зі здоров'ям. Слова спортсменки, яка не змогла закінчити дистанцію індивідуальних перегонів 7 лютого і після консультацій з лікарями вирушила до Києва, наводить 9 лютого прес-служба української федерації біатлону на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я робила і роблю все можливе і неможливе, щоб отримувати задоволення від улюбленої роботи. Але мій організм дав збій, що змусило мене залишити Олімпійські ігри. Я довго думала і даю шанс молодим виявити себе на старті. Усі так цього хотіли!" – поділилася Семеренко.

Валентина, для якої Олімпіада в Пекіні була п'ятою у кар'єрі, зізналася, що біатлон – не просто її життя, її душа. Це і надзвичайний приплив енергії, що наповнює кожну клітину організму, який змушує по-іншому дивитись на звичні речі, радіти кожному новому дню.

"Той, хто не займається спортом, ніколи не зрозуміє радість та приємний тягар у м'язах, який виникає після тренування. А бажання щоденних тренувань може зрівнятися хіба що з жагою. Щасливі ті, хто присвятив себе спорту та несе горде звання «спортсмена» крізь усе життя! Спорт – основа життя, адже так кажуть: рух – це життя! Всім висловлюю подяку за підтримку, будьте здорові!" – підсумувала Валентина Семеренко.

Семеренко через спазм, пов'язаний, мабуть, із надто холодним гірським повітрям, не змогла фінішувати в індивідуальних перегонах. Найкращою з українок стала Юлія Джима, яка посіла 10-й рядок із двома промахами, Ірина Петренко з нулем у стрільбі фінішувала 11-ю.

До цього українська біатлоністка Олена Білосюк (Підгрушна), капітан жіночої національної збірної, також захворіла на коронавірус і поки що не бере участі в Олімпіаді. У змішаній естафеті 5 лютого на першому етапі її замінила Семеренко та провалила стрільбу - пішла на три штрафні кола та передала естафету останній, 20-й.