Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
3 травня
Завантажити ще

Під час виходу української збірної на відкритті Олімпіади американський канал нагадав про російські війська біля наших кордонів.

Під час виходу української збірної на відкритті Олімпіади американський канал нагадав про російські війська біля наших кордонів.
Фото: REUTERS/Філ Ноубл

Під час виходу збірної України на відкритті Олімпійських ігор-2022 у Пекіні американський телеканал CNBC показав Путіна, який задрімав на трибуні, і повідомив, що біля кордонів з Україною наразі зосереджено понад 100 тисяч російських солдатів. Про це 4 лютого повідомляє телеграм-канал Pavlovsky News.

У свою чергу коментатори французького "Євроспорту" поділилися інформацією від російського "Матч ТВ" про те, що українським спортсменам не рекомендували інтерв'ю російською мовою.

Але самі українські спортсмени не підтверджують цієї інформації. Так, українські фігуристи Софія Голіченко та Артем Даренський, які виступають у змаганнях спортивних пар, повідомили, що їм не забороняли спілкуватися російською на Олімпіаді в Пекіні.

- Чи можемо спілкуватися з росіянами? Нас попередили, що краще взагалі не контактувати з іноземцями через коронавірусні обмеження, - сказав Даренський.

За пару днів до офіційного відкриття Ігор український фігурист Іван Шмуратко, який повинен був виступати в чоловічому одиночному катанні (спортсмен захворів на коронавірус, його участь у змаганнях під питанням. - Прим.авт.), після тренування не став спілкуватися російською з представниками російського спортивного телеканалу "Матч ТБ". У ході розмови з журналістами на поставлені російською запитання він відповідав англійською мовою.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь, напучуючи національну збірну, заявив, що говорити українською на Олімпіаді "не менш важливо, ніж завойовувати медалі".

Раніше повідомлялося, що прапороносцями збірної України на відкритті Олімпійських ігор-2022 у Пекіні стали олімпійський чемпіон з фристайлу на ОІ-2018 у Пхенчхані Олександр Абраменко та срібний призер Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Олімпіада у Пекіні пройде з 4 до 20 лютого. Україну на Іграх представляють 45 спортсменів - склад делегації ТУТ. "КП" в Україні" веде текстовий онлайн із церемонії відкриття ОІ-2022 у Пекіні.