Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Український олімпієць у Пекіні відповів на запитання російських журналістів англійською

Український олімпієць у Пекіні відповів на запитання російських журналістів англійською
Фото: ufsf.com.ua

Український фігурист Іван Шмуратко, який виступає на Іграх-2022 у чоловічому одиночному катанні, після передолімпійського тренування не став спілкуватися російською мовою з представниками російського спортивного телеканалу "Матч ТВ". У ході спілкування з журналістами в Пекіні на поставлені російською питання спортсмен відповідав англійською мовою. Про це 31 січня повідомляє " Матч ТВ "

Представники ЗМІ уточнили у Шмуратка, якою мовою він хоче вести бесіду, на що спортсмен відповів: говоритиме англійською.

На запитання кореспондента «Матч ТВ» російською мовою він почав відповідати англійською. На пряме запитання стосовно рекомендацій щодо спілкування російською Шмуратко сказав англійською: «Все, що я можу - це робити мою роботу тут».

Олімпіада у Пекіні пройде з 4 до 20 лютого. Україну на Іграх представляють 45 спортсменів - склад делегації ТУТ.

Перед відправкою делегації до Пекіна міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що "українці не повинні бути поруч, коли стоять спортсмени із Росії з прапором". Міжнародний олімпійський комітет дав у відповідь на запит російського інформагентства ТАСС коментар, з якого випливає, що Національні олімпійські комітети мають право затверджувати правила поведінки для спортсменів.