Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

У Пекіні стартувала естафета Олімпійського вогню: повз Велику китайську стіну і з роботами

У Пекіні стартувала естафета Олімпійського вогню: повз Велику китайську стіну і з роботами
Фото: twitter.com/Olympics

У Пекіні розпочалася естафета Олімпійського вогню. Про це 2 лютого повідомили у Твіттері Олімпійських ігор.

"Тепер вогонь пройде через три міста на шляху до церемонії відкриття Олімпіади на стадіоні "Пташине гніздо", - йдеться у пості.

Головний символ Ігор розпочав подорож за два дні до відкриття Олімпіади. Запалив олімпійський вогонь віце-прем'єр Китаю Хань Чжен. Першим факелоносцем став 80-річний екс-ковзаняр Луо Чжихуань. У 1963 році він виявився першим китайським чемпіоном світу у зимових видах спорту. Пробігши близько сотні метрів Олімпійським парком, колишній спортсмен передав вогонь тайконавту Цзин Хайпену, який першим у Китаї здійснив три орбітальні польоти.

Загалом в естафеті олімпійського вогню задіяно понад тисячу людей, вперше факел передаватиметься від робота роботу. Роботи-амфібії переправлять вогонь під водою у річці Юндін, а на ділянці у промисловому парку Шоуган будуть задіяні безпілотні транспортні засоби.

Через пандемію коронавірусу маршрут естафети скоротили. Її етапи розташували далеко від жвавих районів у Пекіні - у столичному районі Яньцин та місті Чжанцзякоу. Олімпійський вогонь пройде повз Велику китайську стіну. Завершиться естафета увечері у п'ятницю на стадіоні "Пташине гніздо". Ім'я останнього факелоносця, який запалить олімпійський вогонь, тримається у секреті.

Зимові Олімпійські ігри-2022 відбудуться у Пекіні з 4 по 20 лютого.

Новини по темі: Китай олімпіада-2022 Пекін