Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

МОК прокоментував заборону українським спортсменам стояти поряд із росіянами на Олімпіаді в Пекіні

МОК прокоментував заборону українським спортсменам стояти поряд із росіянами на Олімпіаді в Пекіні
Фото: REUTERS/Tyrone Siu

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відреагував на заяву Міністерства молоді та спорту про рішення, згідно з яким українським спортсменам заборонили стояти поряд з росіянами та їхньою символікою на Олімпійських іграх-2022. Відповідний коментар МОК дав офіційним повідомленням на запит російського інформагентства ТАСС.

Національні олімпійські комітети (НОК) мають право затверджувати свої правила поведінки спортсменів, які не суперечать Олімпійській хартії. Для олімпійських команд НОК є єдиним та автономним органом влади. Там усі знають про Олімпійську хартію, що застосовується на Олімпійських іграх, - йдеться у заяві.

Олімпіада у Пекіні пройде з 4 до 20 лютого. Україну на Іграх представляють 45 спортсменів - склад делегації ТУТ.

Під час Олімпіади-2020 у Токіо в Україні спалахнув скандал після того, як стрибунка з Дніпра Ярослава Магучіх (бронза у стрибках у висоту) сфотографувалася разом із переможницею змагань Марією Ласіцкене з Росії. Після цього серед українських спортсменів чиновники посилили роз'яснювальну роботу. Перед відправкою делегації до Пекіна міністр спорту Вадим Гутцайт заявив, що "українці не повинні бути поруч, коли стоять спортсмени із Росії з прапором".