Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

"Динамо" доставило задоволення Яремчуку і безславно закінчило сезон у Лізі чемпіонів

Фото: instagram.com/fc_dynamo_kyiv

Після завершального туру групового етапу Ліги чемпіонів стало нарешті зрозуміло, навіщо ця турнірна осінь була потрібна українському футболу. Гравець збірної України Роман Яремчук відкрив рахунок своїм єврокубковим голам за "Бенфіку", "образивши"  київське " Динамо ", яке колись не повірило в нього. А більше українцям, що індивідуально, що командно, у поточному євросезоні похвалитися і нема чим.

8 грудня "Динамо" програло "Бенфіці" 0:2 у заключному матчі  групового етапу Ліги чемпіонів, зайняло, як і "Шахтар", останнє місце у своїй групі (і також достроково). І всі українські клуби (виліт "Зорі" у четвер із Ліги конференцій, загалом, теж вже оформлений заздалегідь) отримують час на роботу над помилками аж до наступного літа. Сумно.

Кияни на старті поєдинку виглядали непогано, першими створили небезпечний момент, але його не реалізував Віктор Циганков. А ось "Бенфіка" за п'ять хвилин забила. Автором гола на 16-й хвилині став українець Роман Яремчук, який пробив Георгія Бущана ударом зблизька. Легіонер забив вперше за 10 матчів, і, як уже було сказано, відзначився дебютним взяттям воріт у ЛЧ. Забігаючи наперед - матч для Романа закінчився достроково. 26-річний українець попросив заміну на 81-й хвилині через травму, його замінив Дарвін Нуньєс. Сподіватимемося, що нічого серйозного.

- Я поважаю «Динамо», бажаю йому удачі, але головне, що ми набрали три очки та вийшли до 1/8 фіналу», – сказав Яремчук після матчу.

На куражі господарі поля продовжували тиснути на ворота «Динамо» і за шість хвилин забили другий гол. Внаслідок цього тиску Вербіч, намагаючись перехопити м'яча поблизу штрафного майданчика «Динамо», віддав, як з'ясувалося, гольовий пас назад на суперника. У штрафній м'яч підхопив Жілберто та розстріляв ворота з близької дистанції – 2:0.

Після цього португальці не те щоб розслабилися, але "Динамо" отримало більше повітря, особливо у другому таймі. Підсумковий рахунок красномовно говорить про те, що реальної користі гості з цього не витягли, але деякі атаки киян було приємно дивитися. Для "Бенфіки", на відміну від "Динамо", цей матч багато вирішував: перемога за невдачі "Барселони" виводила португальців у плей-офф. До перерви "Барса" в Мюнхені покірно програвала з тим же рахунком, що і "Динамо" - 2:0, приводів для занепокоєння у "Бенфіки" не було, і вони не надто старалися просто довівши матч до перемоги. А "Барселона" вилетіла до Ліги Європи (вперше за 21 рік каталонці не зіграють у плей-офф), дозволивши "Баварії" довести справу до розгрому 3:0.

За підсумками з'ясувалося, що підопічні Мірчі Луческу частіше били по воротах – 11 ударів проти 10 суперника. У площину припали 2 удари динамівців, 4 виявилися неточними, а 5 були заблоковані. Португальці ж 5 разів потрапили в ворота Георгія Бущана, ще 5 пройшли повз ворота. Також «Динамо» було краще у володінні м'ячем (61% проти 39 у "Бенфіки") та за кількістю кутових (7:4). Але другий у цій групі гол так і не прийшов, і кияни закінчили груповий етап із одним очком, нулем у графі "перемоги" та різницею м'ячів 1:11. Гірше (0 очок) "Динамо" зіграло у групі ЛЧ лише один раз – у 2007 році.