Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Слідом за Марлосом? Жуніор Мораєс залишить Шахтар взимку після закінчення контракту

Слідом за Марлосом? Жуніор Мораєс залишить Шахтар взимку після закінчення контракту
Фото: shakhtar.com

У найближче міжсезоння донецький "Шахтар" може попрощатися з одним із головних своїх голеадорів останніх років – Жуніором Мораєсом. Про це 7 грудня повідомляє Meta-ratings.

За даними видання, форвард залишить донецьку команду вже після матчу з «Олександрією» найближчими вихідними (це останній тур УПЛ до зимової перерви). «Шахтар» вирішив не продовжувати контракт із Мораєсом через його високі вимоги щодо зарплати. До того ж, у весняній частині сезону гірники не гратимуть у єврокубках, а в УПЛ вони й так непогано справляються – і без Мораєса, який довгий час був травмований, і без Лассіни Траоре, який травмований зараз.

До повернення Траоре, яке очікується у серпні 2022 року, позицію форварда Де Дзербі планує закривати за допомогою Педрінью, Фернандо та Сікана.

Очікується, що Де Дзербі надасть Мораєсу певний ігровий час і у матчі з «Шерифом», і у грі з «Олександрією», яка відбудеться 11 грудня. Відновившись після травми, форвард перед грою з молдаванами вперше за 10 місяців потрапив до заявки на матч.

34-річний Мораєс зіграв за «Шахтар» 150 матчів та забив 60 м'ячів. Він двічі поспіль ставав найкращим бомбардиром чемпіонату України, а минулого, недограного через травму сезону відзначився у Прем'єр-лізі 6 разів у 17 поєдинках. У квітні 2021-го, до травми, форвард встиг забити 100-й гол в УПЛ та увійшов до п'ятірки найкращих бомбардирів вищої української ліги за всю історію.

Раніше Мораєс також виступав за "Санту-Андре", "Тяньцзінь Тяньхай", "Сантос", ЦСКА Софія, "Глорію", донецький "Металург" та київське "Динамо". У складі збірної України провів 11 матчів та забив 1 м'яч.

Раніше стало відомо, що Марлос, ще один ветеран та лідер, теж покине «Шахтар» під час зимової перерви.