Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

«Бенфіка» - «Динамо»: допомогти «Барселоні» та довести, що кияни вміють грати у футбол

«Бенфіка» - «Динамо»: допомогти «Барселоні» та довести, що кияни вміють грати у футбол
Фото: UEFA.com

Прямої путівки до Ліги чемпіонів більше немає

Слідом за «Шахтарем» із Лігою чемпіонів прощається і київське «Динамо». Матч із « Бенфікою » не несе жодного турнірного значення. Все вже втрачено, і результат гірший за минулорічний.

У дебютному своєму розіграші з київським "Динамо" Луческу вдалося  вивести команду до Ліги Європи і там навіть пройти бельгійський "Брюгге". Вилетіли динамівці від майбутнього володаря трофею – іспанського «Вільярреалу» –  у 1/8 фіналу.

Цей єврокубковий сезон вийшов менш успішним. "Динамо" навіть за третє місце у групі зачепитися не змогло, достроково вибувши з боротьби, внаслідок чого заключний матч групового турніру в Лісабоні переріс у статус "товариського".

Тепер уже з наступного сезону, тобто 2022/23, прямого доступу до групи Ліги чемпіонів у нас не буде – чемпіону України доведеться боротися у кваліфікації. Як і віцечемпіону, зрозуміло. А йому буде ще важче потрапити до групового раунду – доведеться долати два раунди кваліфікації. Це все результат провального сезону всіх без винятку українських команд на європейській арені.

У складі

У складі

Прорахунок Містера

Але ми сьогодні про київське «Динамо». Лише у попередній грі у груповому турнірі Ліги чемпіонів, а вона вже була п'ятою за рахунком, кияни забили перший гол. Його автором став Денис Гармаш,  номінальний центрхав, який перекваліфікувався в нападники.  І лише у цій самій грі з «Баварією» ми побачили «Динамо», за яке було не соромно. «Динамо», яке грало у футбол і не заслуговувало на поразку 1:2 від чи не найкращої команди світу «Баварії». Але чому, тільки коли «Динамо» приперли чи притисли до стінки, ми побачили, що ці хлопці можуть грати у футбол, а не боягузливо відсиджуватися в окопах, як було у перших чотирьох іграх?

Виявляється, ми можемо грати у футбол, а значить – повністю прорахунок на совісті головного тренера. Мірча Луческу вирішив виступити таким собі стратегом і... прорахувався. Поясню. Потрапивши  у важку групу, Луческу розумів, що вихід із групи «Динамо» точно не загрожує, але потрібно показати результат не гірший за минулорічний, а саме зайняти третє місце.

Календар ігор дуже сприяв цьому. Стартували домашньою зустріччю із «Бенфікою», де реально можна було набрати  три очки. Луческу обрав вичікувальну акуратну тактику, і вона мало не спрацювала. У доданий до матчу час Шапаренко забив гол, скасований відеопомічниками через офсайд Гармаша, який виконував передачу. Як результат, «Динамо» та «Бенфіка» розійшлися у «сухому» матчі.

Далі був виїзд до Мюнхена. Там все було очевидним і закінчилося 0:5. У спарці з "Барселоною" Луческу розраховував розжитися очком і вирішив "законсервувати" гру. На «Камп Ноу» кияни більш-менш організовано зіграли в обороні, але нічого не показали в атаці: жодного моменту, жодного удару в створ, жодного кутового. «Барселона» завдяки голу Жерара Піке набрала свої перші очки та включилися у боротьбу за вихід із групи.

У Києві «синьо-гранатові» з перших хвилин взяли в облогу штрафну Бущана. Депай із забійної позиції пробив у Забарного, а Фаті та Альбі не вдалося вразити ворота «біло-синіх» з підбору. Незабаром Лангле ударом головою після подачі зі стандарту перевірив на міцність штангу. Після перерви Лангле продовжив загрожувати воротам Бущана після кутових, але успіх каталонцям принесла швидка атака. Дембеле розігнав контрвипад, а Фаті завершив його після прострілу Мінгеси. Сидорчук та Циганков перевірили реакцію тер Штегена, але німець врятував «Барселону» і зберіг мінімальний переможний для гостей рахунок на табло.

А далі була та сама гра з «Баварією», де сенсу відсиджуватися не було, і, диво, кияни видали матч, від якого у всіх щелепа відвисла. Тільки вже було пізно. «Бенфіка» відібрала очки у «Барселони» і з каталонцями вестиме боротьбу за друге місце. У "Динамо" остаточно четверте. З одним очком та різницею між забитими та пропущеними 1:9.

Матч з «Бенфікою» цікавий тим, що португальцям вкрай потрібно перемагати. Кияни можуть допомогти «Барселоні» кваліфікуватися в 1/8 фіналу, якщо відберуть очки. Цікаво подивитися на гру "біло-синіх" без турнірного тиску. Тому що разово зіграти з невмотивованою «Баварією» – це ще не показник.

Найкращий свій матч кияни провели у Києві проти

Найкращий свій матч кияни провели у Києві проти

Що кажуть букмекери?

На перемогу «Бенфіки» можна поставити з коефіцієнтом 1,32, тоді як тріумф підопічних Луческу оцінюють коефіцієнтом – 11,00. На нічию у цьому поєдинку приймають ставки з коефіцієнтом 5,00.

Експерти також припускають, що зустріч завершиться з рахунком 2:0 на користь господарів. Цей результат оцінили у 6,50. А на мінімальну перемогу орлів можна поставити з коефіцієнтом 7,20.

Перемогу «Динамо» з рахунком 1:0 оцінили у 22,00, а найімовірнішим рахунком за нічиєї аналітики вважають 1:1 – котирування на цей результат 10,00.

Де дивитись?

8 грудня, 22:00. Лісабон. Стадіон «да Луж». Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO та Volia TV.