Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Чемпіонат України з хокею розвалюється на очах: ще два клуби оголосили про перехід до Суперліги

Чемпіонат України з хокею розвалюється на очах: ще два клуби оголосили про перехід до Суперліги
Фото: facebook.com/hcmariupol

Упродовж кількох годин 24 листопада кількість учасників чемпіонату України з хокею скоротилася з 8 до 4 команд. Після того, як Федерація хокею України усунула від змагань "Донбас" та "Краматорськ", на знак солідарності з цими клубами першість УХЛ залишили "Маріуполь" та "Білий Барс".

Офіційні ресурси клубів опублікували практично однакові заяви. Прес-служба маріупольців на своїй сторінці у Фейсбук зазначила, що клуб залишає УХЛ із солідарності з двома вигнанцями і незабаром продовжить виступи у новоствореній Суперлізі.

Прес-служба «Білого Барса» також повідомила про зняття клубу з турніру на знак солідарності з «Донбасом» та «Краматорськом», дискваліфікованих Федерацією хокею України. У клубі наголосили, що попереджали лігу про такий розвиток подій у разі дискваліфікації "Донбасу" та "Кременчука". "Білий Барс" 24 листопада вже не вийшов на матч регулярного чемпіонату УХЛ проти "Кременчука". Команда також планує продовжити свої виступи у Суперлізі.

Таким чином, список учасників Української хокейної ліги скоротився до 4 команд: у ній залишилися "Сокіл", "Кременчук", "Рулав Одд" та "Дніпро". А у Суперлізі, про створення якої вже оголошено (і поки що іншої інформації немає) вже збираються грати "Донбас", "Краматорськ", "Білий Барс" (Біла Церква), МХК "Динамо" (Харків), "Маріуполь" та "Молода" Гвардія" (Дружківка). Більше того, у Києві створюється "двійник" місцевого "Сокола" - СК "Сокіл", який також хоче заявитись у Суперлігу. За даними XSport, новий клуб візьме участь вже у цьому розіграші Суперліги та увійде до складу її засновників.

24 листопада хокейні клуби " Донбас " (діючий чемпіон України) та "Краматорськ" були виключені з Чемпіонату України через участь у матчах дискваліфікованих федерацією гравців. До цього кожен із клубів отримав по дві технічні поразки. Федерація хокею України раніше тимчасово усунула від змагань тих гравців, які на вимогу керівництва своїх клубів залишили розташування національної збірної.