Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зірку "Реала" та збірної Франції засудили до року в'язниці умовно у справі про шантаж

Зірку
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Кримінальний суд Версаля виніс рішення у справі про шантаж колишнього хавбека збірної Франції Матьє Вальбуена, який зараз грає за «Олімпіакос», відеозаписом інтимного характеру з боку форварда «Реала» Каріма Бензема та ще чотирьох людей. Про це 24 листопада повідомляє RMC Sport.

Бензема визнано винним у співучасті в спробі шантажу. Щоправда, на думку суду, футболіст не усвідомлював злочинного характеру своїх дій. Каріма засудили до року в'язниці та штрафу в розмірі 75 тисяч євро. Це максимально можливе покарання у цій справі. Прокурор вимагав 10 місяців в'язниці умовно для французького форварда та штраф у розмірі 75 тисяч.

Cуд також зобов'язав футболіста "Реала" виплатити Вальбуена 80 тисяч євро як відшкодування судових витрат і 150 тисяч євро в якості компенсації збитків разом з іншими обвинуваченими. Ще чотири фігуранти справи отримали від півтора року умовно до двох з половиною років реального ув'язнення.

Карім Бензема, який раніше заперечував звинувачення, не прийшов на засідання суду, як сказав його адвокат Антуан Вей, «з професійних причин» – 24 листопада «Реал Мадрид» грає проти клубу «Шериф» у Лізі чемпіонів. Адвокат футболіста повідомив, що оскаржить вирок, і Бензема «дасть пояснення в апеляційному суді».

Слідство підозрювало Бензема у тому, що у 2015 році він діяв як посередник, підбурюючи Вальбуена заплатити шантажистам, щоб ті не виклали відеозапис інтимного характеру за участю Матьє. У червні 2015 року Вальбуена почав отримувати телефоном погрози опублікувати відео інтимного характеру за його участю, яке, ймовірно, вкрали з телефону футболіста. Через спробу шантажу Вальбуена почав побоюватися за свою кар'єру та місце у національній збірній. За версією звинувачення, учасники змови залучили Бензема, щоб спонукати Вальбуена заплатити, оскільки той тягнув час. На тренуванні французької збірної з футболу у жовтні 2015 року Бензема підійшов до Вальбуена і згадав «спекотне» відео за його участю. За словами Вальбуена, Бензема говорив, що його добрий друг «може вирішити проблему», і хоча він «ніколи не говорив про гроші», Вальбуена розумів, що за допомогу доведеться заплатити.

Через ситуацію із шантажем обидва гравці не потрапили до збірної Франції на Євро-2016. Бензема після цього не викликали до національної команди до 2021 року, він пропустив переможний чемпіонат світу-2018.