Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

"Динамо" у Києві сенсаційно поступилося "Ворсклі" у матчі з пенальті та видаленням

Фото: facebook.com/fcdynamoua

Лідер чемпіонату України київське " Динамо " оступилося в домашньому матчі з полтавською "Ворсклою". Підопічні Максимова, які є одним із претендентів на бронзу та участь у єврокубках (поряд із "Зорею" та "Дніпром-1"), підтвердили свої амбіції, вигравши 1:2. Матч вийшов яскравим, особливо кінцівка -  більше б таких ігор у нудному чемпіонаті УПЛ.

Першими могли відзначитися динамівці – де Пена влучив у штангу. Кияни у першому таймі вели гру, гості діяли на контратаках. Їхня тактика виявилася продуктивнішою. На 34-й хвилині Ранжел забив з подачі Олів'є Тілля.

У другому таймі Тілль збільшив перевагу полтавців ударом з пенальті, який був призначений у ворота "Динамо" на 73-й хвилині після фолу Сидорчука та відкладеного перегляду VAR (чекаємо на коментарі Луческу, який буде напевно незадоволений таким розвитком подій). Для люксембуржця це 6-й гол та 5-а результативна передача у поточному сезоні УПЛ. За системою «гол+пас» Тілль випередив вінгера «Динамо» Віктора Циганкова (9+1), який у звітному матчі перебував у тіні опонента та результативними діями не відзначився. Легіонер полтавців - відкриття цього сезону, і, напевно, продовжить кар'єру у вищому за рангом клубі.

Спокійно довести матч до перемоги гостям не вдалося, їх підвів форвард Данило Кравчук. Він вийшов на заміну на 68-й хвилині, а на 79-й та 80-й отримав 2 попередження та достроково залишив поле. Незважаючи на це (і активність киян) "Ворскла" могла знімати всі питання, але після дальнього удару динамівців врятувала штанга. Витинью вже в доданий час поквитав один м'яч, але забити другий господарі не встигли.

Динамівці, програвши "Ворсклі", залишилися на позначці 35 набраних очок і дали шанс "Шахтарю" наздогнати себе - це станеться, якщо гірники в неділю виграють у "Колоса". У полтавців зараз 28 очок після 14 матчів, і вони піднялися на 3-е місце. У "Зорі" 26 очок після 13 матчів, і у разі перемоги луганчани повернуть собі місце у трійці.