Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

"Динамо" подарувало Піке рекорд, а "Барсі" - перемогу

Фото: ФК "Динамо" Київ

p>У матчі Ліги чемпіонів 20 жовтня на "Камп Ноу" каталонська " Барселона " поквиталась з "Динамо" за ганьбу часів Шевченка і Реброва. Звичайно, мінімальна перемога 1: 0 проти розгромів 0: 3 і 0: 4, які кияни колись вчинили синьо-гранатовим на кінець 20 століття (ці дивовижні матчі пам'ятають не тільки в Україні, але і в Іспанії), так собі сатисфакція, але в запропонованих обставинах - теж радість для господарів. І "Барса" зараз вже не та, і, вибачте, "Динамо" теж. Матч прямих конкурентів був, що називається, "за шість очок", каталонці в результаті пішли з останнього місця в групі, люб'язно поступившись ним якраз динамівцям.

Не той вже і Жерар Піке. Але і оборона віце-чемпіонів настільки не та, що дала ветерану потішитися, згадати молодість і забити єдиний і переможний гол у цій грі, а заодно встановити рекорд. На 36-й хвилині Жорді Альба після подачі з кутового перший підхопив м'яч за межами штрафного і закинув на чоловіка Шакіри, який з кута воротарського зльоту послав м'яч у сітку - 1: 0.

Цей м'яч дозволив каталонці оформити відразу два рекорди: гол став для Жерара 16-м в турнірі. Таким чином, Піке обійшов екс-захисників "Реала" Серхіо Рамоса, який зараз виступає за ПСЖ і Івана Ельгеру - у них по 15 забитих круглих. На даний момент Піке ділить бомбардирський рекорд в ЛЧ серед захисників з Роберто Карлосом, у якого також 16 забитих м'ячів. Крім того, ветеран "Барси", забивши гол у віці 34 року і 260 днів, став найстаршим бомбардиром клубу за історію його виступу в Лізі чемпіонів, обігнавши Сільвіньо, який відзначився в 34 роки 241 день. До речі, бразилець тоді (у 2008-му) забив у ворота "Шахтаря".

Динамівцям теж було за що відіграватися: рік тому "Барса" на груповому етапі ЛЧ двічі була сильнішою киян - 2: 1 і 4: 0. Однак "Динамо" не досягло успіху. Хоча один момент був: Циганков на 70-й хвилині отримав м'яч в глибині штрафний, але його удар заблокували захисники. До цього моменту господарі теж кілька згасли в порівнянні з першим таймом, коли могли засмучувати динамівців ще. Так матч з досить млявою кінцівкою прикатился до мінімальної перемоги каталонців.

Після трьох матчів результати обох українських грандів в Лізі чемпіонів гнітючі. І " Шахтар ", і "Динамо" йдуть у своїх групах останніми, ні забивши жодного гола в трьох матчах і заробивши по єдиному очку в результаті нульовою нічиєю (з "Інтером" і "Бенфікою") відповідно. Об'єднує наші клуби і наявність в анамнезі поразки з рахунком 0: 5 - від "Реала" і "Баварії" відповідно.