Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

Факт. Швидше, вище, сильніше – чим корисні активні ігри

Факт. Швидше, вище, сильніше – чим корисні активні ігри
Фото: Marko Milivojevic photography / pixnio.com

Залучати дитину до активного проведення дозвілля – важлива мета кожного батька. Для цього необхідно з раннього віку познайомити малюка з різними вправами, активними іграми та іншими видами фізичного навантаження. Одним із найпростіших та найцікавіших способів залучення дитини до спорту є організація нескладних спортивних ігор, змагання з товаришами на дитячому майданчику.

Зам дітям потрібні спортивні забави

Спортивні ігри для дітей настільки корисні, що переоцінити їхню роль у гармонійному розвитку дитини просто неможливо. Регулярна активність будь-якого роду дозволяє:

  • виховувати сміливість, витривалість та цілеспрямованість;
  • навчається працювати у команді;
  • покращувати фізичні дані;
  • тренувати здатність спрогнозувати ситуацію;
  • виробляти навички спілкування та повагу до суперника.

Ну і, звісно, ​​це чудовий спосіб підтримувати високий рівень імунітету та частіше бувати на свіжому повітрі.

Популярні ігри для дітей

Кожен з власного дитинства згадає чимало рухливих ігор. Для більшості з них потрібний м'яч, без якого не обходиться дитинство жодної дитини. М'ячик розвиває силу і спритність, тренує окомір, витривалість і допомагає краще орієнтуватися у просторі. У ручних іграх м'яч тренує моторику пальців, стимулює нервові закінчення.

Також будуть корисні стрибки на скакалці, що тренують вестибулярний апарат та серцево-судинну систему дитини. Розвинути спритність і влучність допоможе дартс, містечка чи дитячі кеглі, а пінг-понг та бадмінтон із дитячої забави можуть швидко перетворитися на захоплення на все життя.

Новини по темі: спорт Діти Игры